OPC: Oamenii plătesc, deși au zero consum. Situație hilară

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor investighează cum este posibil că peste o mie de oameni dintr-un judeţ au fost nevoiţi să dea bani pe nişte facturi la un furnizor, deşi ei nu au consumat nimic şi nu au avut nici restanţe de plată, potrivit comisarului-şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor din Regiunea Centru, Claudiu Susanu 

"Vă dau un exemplu pe care noi îl cercetăm în momentul de faţă. Există facturi emise (...) în car, exista zero consum, zero restanţă, total factură 7,2 lei, şi nu puţine, undeva la peste o mie şi ceva la nivel de judeţ. Există o cercetare în curs, pentru că anumite tertipuri şi clauze din contract permit aceste lucruri şi le analizăm", a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Susanu. 

Comisarul-şef Susanu a refuzat să dea numele furnizorului care este cercetat pentru că îi pune pe consumatorii casnici să achite sume de bani, deşi consumul este zero, motivând că ancheta este în desfăşurare. 

Claudiu Susanu a prezentat vineri, la Sibiu, raportul pe prima jumătate a anului, din care reiese că s-au dat amenzi în valoare de 1,4 milioane de lei, mai puţin cu 100.000 de lei faţă de anul trecut, pentru că inspectorii se concentrează şi pe prevenţie şi încearcă după primul control, dacă nu este ceva grav, să-i avertizeze pe agenţii economici, neavând un plan de amenzi de îndeplinit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel