EXCLUSIV  OMV Petrom AMENDATĂ de Protecția Consumatorilor. Păcăleală la pompă sau eroare ?

OMV anunță că nu va plăti taxa de solidaritate în România. Aceeași companie plătește 150 de milioane de euro taxă de solidaritate în Austria; Reacția Ministerului de Finanțe
OMV anunță că nu va plăti taxa de solidaritate în România. Aceeași companie plătește 150 de milioane de euro taxă de solidaritate în Austria; Reacția Ministerului de Finanțe

Un client care a alimentat la o benzinărie OMV-Petrom a constatat că suma pe care trebuia să o plătească, cea de pe bonul fiscal, nu coincide cu rezultatul înmulțirii dintre numărul de litri și prețul pe litru al carburantului. În urma verificărilor efectuate de ANPC, compania a fost amendată. 

Prea puțini clienți care alimentează la benzinării se gândesc să verifice dacă suma totală afișată pe bon este una corectă. Un client din Brașov a verificat modul în care a fost realizat calculul pe bonul fiscal: a înmulțit numărul de litri cu care a alimentat, cu prețul pe litru și a avut parte de o surpriză majoră.

În acest caz, pentru 47 de litri de motorină cu un preț de 5,5 lei per litru pe bon era afișată suma de plată de  260.20 lei. Calculul arată că suma corectă ar fi fost de 258.5 lei. Astfel, a rezultat o diferență de 1.7 lei în defavoarea clientului. 

Într-o solicitare efectuată de DCNews pentru Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, am fost informați că situația se confirmă, iar compania a fost amendată cu suma de 20 000 de lei. 

Iată răspunsul primit:

(w670)

Explicația OMV-Petrom

În vederea clarificării situației, am contactat și reprezentanții companiei OMV-Petrom. Într-un răspuns oficial, reprezentanții companiei spun că totul a fost de fapt o eroare de tipărire. Iată răspunsul primit:

"Situația respectivă a fost cauzată de o eroare tehnică de printare, respectiv nu au fost tipărite zecimalele cantității de carburant alimentate. În cazul semnalat este vorba de o diferență de 0,3 litri: s-a alimentat o cantitate de 47,3 litri, iar pe bon, că urmare a erorii tehnice, a fost tipărită cantitatea de 47 litri.

Nu a existat niciun impact asupra clientului, acesta a plătit cantitatea alimentată," au explicat reprezentanții companiei. 

Alături, în răspunsul primit, a fost atașată și o copie a bonului fiscal care arată o cantitate de 47.3 litri. Plângerea înregistrată la Protecția Consumatorului arată însă o cantitate de carburant de doar 47 de litri. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel