Omnia Turism, despăgubiri. Burcea: Fond de sprijin pentru păgubiți

Comitetul director al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism a stabilit să lanseze un fond de sprijin pentru turiștii care au fost păgubiți cu peste 1.000 de euro în urma achiziționării de pachete de la compania Omnia Turism, a declarat sâmbătă președintele ANAT, Alin Burcea.

"Comitetul director al ANAT a stabilit ieri (vineri n.r) să lanseze un fond de solidaritate, un fond de sprijin. Bine, să vedem câte agenții au resurse, pentru că după această problemă foarte mulți sunt decapitalizați. Noi vrem să lansăm acest fond, să strângem bani atât de la membrii ANAT care sunt sănătoși și care nu au probleme financiare și de la oricine dorește să contribuie, ca să putem participa la un sprijin, cât vom putea financiar, pentru turiști, nu pentru agenții, pentru turiști, numai cei care au fost înscriși prin asociație, care au fost păgubiți cu peste 1000 de euro. Am analizat că 1.000 de euro e o sumă mare, dar în același timp este destul de mică, pentru că sunt persoane care au cumpărat de la Omnia pachete de 3.000, 4.000, 5.000 de euro. Vom vedea totalul și în termen de câteva luni, eu propun 5 — 6 luni, pentru că abia atunci se va ști de la executorul judecătoresc, să venim și noi cu niște bani pe care să-i alocăm acestor persoane, pentru că suntem extrem de interesați ca încrederea în agențiile de turism să nu scadă, pentru că e foarte grav. Sunt 2.260 de agenții care își văd de treabă și vine una, sigur, aici este o problemă și de natură psihică și de altă natură, dar vine o agenție să facă o asemenea belea, un asemenea necaz, care ne creează probleme de imagine tuturor," a explicat Burcea.

Acesta a subliniat că Omnia a practicat o reducere mare, timp de un an și jumătate, de circa 40% la sută, în condițiile în care, în general, pe circuite nu prea există early booking, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel