TGV made in Oltenia: La Craiova se construiește un tren de mare viteză

tren-viteza-craiova
tren-viteza-craiova

O firmă din Craiova construieşte în premieră în România un tren de mare viteză. Mare pentru România, căci la noi va circula cu viteză de Intercity și va putea atinge și 160 de km/h. Garnitura va costa aproape cinci milioane de euro, sub preţul cerut de alţi constructori din străinătate.

Firma craioveană a preluat tradiția Electroputere și a intrat pe piață cu locomotive bune și ieftine pentru export. În atelierele unde lucrează zeci de proiectanți și specialiști din Craiova a luat naștere un proiect de tren de mare viteză, mai exact o ramă autopropulsată ultramodernă, despre care se speră că va reprezenta o variantă de viitor a transportului feroviar urban și interurban, potrivit digi24.ro.

Execuția părții mecanice a fost făcută integral de către firma din Craiova, iar numeroase componente principale provin de la firme de prestigiu din domeniu.

Trenul va avea caracteristicile unui intercity și va putea circula și cu o viteză de 160 de kilometri la oră.

Firma constructoare anunță că acest tren va circula în România în această toamnă, dar se așteaptă la comenzi și pentru export datorită calității execuției și prețului competitiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel