Olimpiu Blăjuţ, noul președinte al SIF Muntenia

sifmuntenia
sifmuntenia

Olimpiu Blăjuţ, partener al celui mai influent broker din România, Bogdan Juravle, patronul celei mai mari firme de brokeraj, Swiss Capital, a devenit, începând cu 16 iulie, noul preşedinte al Consiliului Reprezentanţilor acţionarilor SIF Muntenia.

Vicepreşedintele Consiliului reprezentanţilor este Daniel Pandele, fost broker şi asociat şi administrator la Doraly Mall, al cărui patron este Gheorghe Iaciu, unul dintre principalii acţionari ai SIF Muntenia, scrie Economica.net.

Schimbările survenite în componenţa Consiliului ar putea continua până la înlocuirea administratorilor de la SAI Muntenia Invest, condus de Petre Szel, dar și cu contestarea conducerilor altor SIF-uri.

SIF Muntenia este singura societate de investiţii financiare, condusă ca un fond de investiţii, cu un Consiliu al Reprezentanţilor acţionarilor şi o firmă angajată pentru administrare.

Înlocuirea firmei de administrare va depinde şi de renegocierea comisionului de adminitrare actual, de câteva milioane de euro anual, potrivit unor informaţiide piaţă neoficiale.

Acum aproape două săptămâni, un puternic grup de fonduri de investiții și alți acționari ai SIF Muntenia, grupați în jurul lui Bogdan Juravle, au schimbat integral Consiliul Reprezentanților Acționarilor, susținând propunerile omului de afaceri Gheorghe Iaciu, care deţine 5% din titlurile SIF Muntenia, şi fondului de investiţii ING International Romanian Equity.

A fost pentru prima dată, în istoria celor cinci SIF-uri, când un grup de acţionari a reușit să schimbe conducerea, fapt care nu ar fi fost posibil fără ridicarea pragului de deţinere de la 1% la 5% din capital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel