Olguța Vasilescu: Dispar jumătate din funcțiile de conducere județene

Dan Carp / 04 noi 2018 / 23:42 Salveaza PDF Comentarii
Lia Olguța Vasilescu
Descriere foto: Lia Olguța Vasilescu

 Ministerul Muncii va fi în şomaj tehnic în următorii doi ani, pentru că am aplicat toate măsurile din programul de guvernare, şi, de asemenea, am început o procedură de reorganizare a acestuia şi dispar jumătate din funcţiile de conducere judeţene, a declarat, duminică seara, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. 

Aceasta a admis că este foarte posibil ca în viitor să se facă disponibilizări la nivelul aparatului bugetar, întrucât sunt "foarte multe scheme de personal umflate". 

"Este foarte posibil (să se facă reduceri de personal - n. r.) şi e normal să fie aşa pentru că sunt foarte multe scheme de personal umflate. Şi am spus-o şi când eram primar că, dacă mâine pleacă jumătate din primărie, nu se cunoaşte", a spus ministrul, la Antena 3. 

Întrebată dacă acest lucru este valabil în toate primăriile, ea a răspuns: "Depinde. În primăriile mari, în principiu da. În primăriile mici, de la sate, unde sunt deja 11 angajaţi, este foarte greu şi să lucrezi aşa". 

A început reorganiarea ministerului 

Şeful de la Muncă a precizat că a început o procedură de reorganizare la nivelul ministerului pe care îl conduce. 

"Sigur că sunt posibile (disponibilizări în zona aparatului de stat - n. r.). De altfel, eu am început o procedură de reorganizare pe Ministerul Muncii. Aşa cum ştiţi, sunt patru entităţi în subordinea Ministerului Muncii în judeţe şi sigur că de acolo ne este foarte simplu să facem o reorganizare noi în minister. O dată, dispar jumătate din funcţiile de conducere judeţene - e normal să fie aşa - adică, în loc să ai patru entităţi, poţi să ai două cu acelaşi număr de personal, dar cu funcţiile de conducere la jumătate, şi, în plus, noi avem cam 1.500 de persoane care trebuie să fie angajate la Casa Naţională de Pensii pentru a putea să recalculeze Legea pensiilor şi atunci mare parte din personalul de care nu mai avem nevoie în anumite astfel de entităţi îl vom redirecţiona spre Casa Naţională de Pensii", a explicat ea. 

În altă ordine de idei, Lia Olguţa Vasilescu a menţionat că ea nu ştie despre vreo eventuală mutare a sa de la Ministerul Muncii, în urma viitoarei remanieri. 


Te-ar putea interesa








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23