Olguța Vasilescu, mișcare importantă la Guvern

Lia Olguţa Vasilescu
Lia Olguţa Vasilescu

Ministrul demisionar al Muncii, Lia Olguța Vasilescu a anunțat la România Tv că mâine cel mai probabil toți miniștrii își vor retrage demisiile din Guvern.

"Ne vom retrage toţi demisiile pentru a putea asigura activitatea. Eu mi-am delegat atribuţiile către un secretar, dar alţii nu au apucat să îşi delege atribuţiile. Ministerul dezvoltării a fost destructurat după demisia lui Shhaideh când au fost demişi toţi secretarii de stat. Demisiile noastre nu au devenit operaţionale pentru că Iohannis nu a dat decret, nici măcar în cazul celor două doamne. Cred că a vrut să arunce România în aer. Nu s-a mai întâmplat până acum că niciun om să nu aibă drept de semnătură în minister. E ceva strigător la cer", a spus Olguţa Vasilescu. 

Aceasta a explicat pe pagina personală de Facebook care este motivul pentru care miniștrii își vor retrage demisiile:

”Pentru a fi clară situația, pentru ca am constatat tot felul de interpretări... Mâine miniștrii demisionari își vor retrage demisiile și vor asigura funcționarea ministerelor, PANA LA DATA INVESTIRII UNUI ALT GUVERN DE CĂTRE PARLAMENT, care poate însemna o săptămâna sau doua. Se întâmpla acest lucru deoarece premierul nu a transmis la președinție decât demisiile a doi miniștri și nici măcar pentru acestea nu s-a emis decret. In cazul in care nu ne retragem demisiile, activitatea ministerelor va fi blocată pana la investirea noului guvern pentru ca nu mai are nimeni drept de semnătura și nu se mai pot delega atribuții nici măcar către secretarii de stat. Este singura soluție posibila din punct de vedere juridic pentru a nu interveni blocaj instituțional. Miniștrii rămân in funcție doar pana la data constituirii unui nou guvern care va fi aprobat de parlament in cel mai scurt timp.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel