Olaf Scholz a fost felicitat de Joe Biden pentru „leadership-ul“ de care a dat dovadă în criza din Ucraina

Olaf Scholz a fost felicitat de Joe Biden pentru „leadership-ul“ de care a dat dovadă în criza din Ucraina
Olaf Scholz a fost felicitat de Joe Biden pentru „leadership-ul“ de care a dat dovadă în criza din Ucraina

Președintele american Joe Biden i-a mulțumit cancelarului Olaf Scholz pentru „leadership-ul“ de care a dat dovadă.

Preşedintele SUA Joe Biden i-a mulţumit cancelarului german Olaf Scholz pentru "leadership-ul" său asupra răspunsului la criza legată de Ucraina, cu ocazia unei întâlniri pentru o discuţie bilaterală înaintea unui summit de trei zile al G7, grupul celor şapte bogate democraţii, duminică în Bavaria (sud-estul Germaniei), informează Reuters.

Preşedintele rus Vladimir Putin se aştepta ca Occidentul "să se divizeze" după invazia sa în Ucraina, dar nu s-a întâmplat aşa, a mai spus Biden într-un schimb de cuvinte plin de bună dispoziţie cu Scholz, care este gazda summitului desfăşurat într-o staţiune alpină bavareză.

"Vreau să vă felicit (...). Putin miza de la început ca, cumva, NATO şi G7 să se divizeze, dar nu s-a întâmplat şi nu se va întâmpla aşa ceva", a adăugat el.

NATO trebuie "să rămână unită" împotriva agresiunii ruse în Ucraina, a adăugat Joe Biden, citat de France Presse, înaintea discuţiilor cu cancelarul german Olaf Scholz, scrie Agerpres.

Un oficial american de rang înalt a declarat că Washingtonul a "investit foarte mult" în relația cu Germania de când Biden a preluat funcția în urmă cu aproape doi ani și jumătate.

Discuțiile lor au fost "o bună ocazie de a afirma legăturile profunde și durabile dintre cele două țări. În ceea ce privește agenda întâlnirii, așteptați-vă ca Rusia și Ucraina să fie în capul listei, inclusiv coordonarea noastră strânsă și continuă pe plan politic și diplomatic", a declarat oficialul, conform Mediafax.

Crearea unui front unit în faţa Rusiei şi situaţia economiei globale, pe agenda preşedintelui Biden la summitul G7

Preşedintele american Joe Biden a sosit în Germania sâmbătă seara pentru a participa la un summit G7, unde urmează să discute cu aliaţii săi cu privire la un un front unit în faţa Rusiei şi la situaţia economiei globale, relatează AFP. Biden a aterizat la Munchen (sudul Germaniei) venind de la Washington şi urmează să ajungă la locul unde va avea loc summitul G7 cu un elicopter militar.

Prima sa întrevedere în timpul acestei vizite de trei zile va avea loc duminică cu cancelarul german Olaf Scholz. Apoi, el va participa la un summit NATO, la Madrid, săptămâna viitoare. Această deplasare survine într-un moment esenţial pentru solidaritatea transatlantică, a declarat joi John Kirby, care coordonează comunicarea la Casa Albă pe probleme strategice.

La G7 şi la NATO, veţi vedea clar cum intenţia preşedintelui, de la început, de a ne revitaliza alianţele şi parteneriatele ne-a permis să fim acolo pentru a trage la răspundere Rusia, a promis el. De asemenea, Joe Biden intenţionează, a afirmat Kirby, să demonstreze aliaţilor săi că înfruntarea Rusiei şi confruntarea Chinei sunt obiective complementare, nu opuse. Washingtonul şi-a stabilit trei obiective principale pentru G7: să crească şi mai mult presiunea asupra Moscovei, să facă propuneri concrete pentru a răspunde la creşterea preţurilor la energie şi alimente şi să lanseze un parteneriat privind infrastructurile cu ţările în curs de dezvoltare (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel