Oile salvate de pe nava scufundată în portul Midia, transferate la un adăpost

Cele 180 de oi salvate de pe nava scufundată în portul Midia au fost transferate vineri la un adăpost din localitatea Buriaş, judeţul Ilfov.

Adăpostul aparţine asociaţiei "ARCA - Animal Rescue and CareARE". Conform ANSVSA, inspectorii s-au asigurat că animalele vor fi cazate într-un adăpost înregistrat sanitar veterinar, care dispune de toate condiţiile necesare pentru asigurarea bunăstării acestora.

"Transportul animalelor s-a realizat cu un mijloc de transport autorizat sanitar veterinar, iar încărcarea şi descărcarea animalelor au fost supravegheate de medici veterinari care s-au asigurat că operaţiunile se desfăşoară cu respectarea normelor de bunăstare şi protecţie a animalelor. Preluarea animalelor s-a efectuat în baza unui proces verbal de predare-primire, semnat de inspectori sanitari veterinari din cadrul DSVSA Ilfov, de persoana care a preluat cu titlu de custodie animalele şi medicul veterinar de liberă practică contractat să asigure asistenţa sanitară veterinară pentru animale", se arată într-un comunicat al ANSVSA primit la redacție.

Pentru întreţinerea animalelor, asociaţia are obligaţia de a asigura asistenţa sanitară veterinară pentru respectivele animale şi de a permite accesul medicilor veterinari oficiali de la DSVSA, pe rază căreia este amplasat adăpostul, pentru inspecţia animalelor şi a condiţiilor, ori de câte ori este necesar. "Aceste animalele vor beneficia de condiţii de bunăstare, vor fi îngrijite până la sfârşitul vieţii şi nu vor putea fi comercializate sau abatorizate", afirmă reprezentaţii Autorităţii.

Preşedintele ANSVSA, Robert Chioveanu, s-a deplasat vineri la adăpostul unde au fost transferate animalele, pentru a verifica personal dacă sunt respectate toate condiţiile de bunăstare şi protecţie a animalelor.

Pe data de 24 noiembrie 2019, Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, încărcată cu 14.600 de oi şi având un echipaj de 22 de marinari de naţionalitate siriană, s-a scufundat parţial pe bordul drept, în portul Midia, după ce a plecat de la cheu. Deşi iniţial au fost salvate 252 de animale, doar 180 au supravieţuit ulterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel