Oficialii ruși îl sabotează pe Putin. "O lovitură de stat se desfășoară în Rusia". Declarația vine chiar de la Moscova

Oficialii ruși îl sabotează pe Putin. "O lovitură de stat se desfășoară în Rusia". Declarația vine chiar de la Moscova / Foto: Kremlin.ru
Oficialii ruși îl sabotează pe Putin. "O lovitură de stat se desfășoară în Rusia". Declarația vine chiar de la Moscova / Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin se confruntă deja cu o lovitură de stat, susține un analist politic rus.

O lovitură de stat se desfășoară în Rusia, deoarece oficialii de rang înalt nu execută în mod deliberat ordinele lui Vladimir Putin, a susținut un respectat analist politic din Moscova, scrie Mirror. Președintele rus este lovit de o "paralizie în luarea deciziilor", potrivit analistului Kirill Rogov.

În timp ce Rogov nu se așteaptă la o "lovitură iminentă de stat", deoarece serviciul de securitate "puternic" al președintelui rus îl va proteja, el a prognozat totuși că în cele din urmă "va dispărea odată cu el".

Neliniștea față de războiul din Ucraina și impactul acestuia asupra economiei și societății amenință puterea lui Putin, susține analistul politic. Rogov a fost anterior cercetător de frunte la Institutul pentru Politică Economică și la Academia Prezidențială Rusă de Economie Națională și Administrație Publică, iar acum este cercetător senior la Fundația INDEM și membru al Consiliului de Administrație al Fundației Misiune Liberal.

"Cel mai eficient tip de complot"

El a spus: "Sabotajul deciziilor devine cel mai eficient tip de complot".

Refuzul de a executa decizii "nu implică riscuri mari", dar este eficient în subminarea regimului, a susținut el pe YouTube, pe un canal legat de Fundația Andrei Saharov.

"Când o parte a elitelor se simte suficient de puternică pentru a arăta acest lucru, atunci devine un complot într-o măsură semnificativă. Acest lucru se întâmplă într-un mod pasiv. Nu trebuie să fii puternic pentru a merge la Kremlin și a doborî serviciul de securitate al președintelui. Este suficient să ai forțe care nu vor permite serviciului de securitate al președintelui să te aresteze…", a spus Rogov, care a consiliat anterior guvernul rus.

Cuvintele sale ar putea indica o rezistență pe scară largă în fața lui Putin și a războiul său în cadrul oficialilor de rang înalt, oficialii ruși și alții găsind mijloace subtile de a-i perturba operațiunile.

"Este greu să conduci o lovitură de palat arhaică, dar asta nu este necesar, deoarece mecanismele politice funcționează diferit. Dacă o fracțiune din elitele ruse are suficientă putere pentru a lua decizii și a nu se supune, atunci este deja un colaps al managementului care este urmat de consecințe grave...", a mai spus analistul.

Alexandr Dughin, ideologul lui Putin, se întoarce împotriva acestuia. A cerut executarea liderului de la Kremlin. "Soarta regelui ploilor"

Ideologul Kremlinului, Alexandr Dughin, supranumit și "Creierul lui Putin", se revoltă împotriva liderului de la Kremlin. Dughin a cerut indirect executarea președintelui rus, într-un mesaj postat pe Telegram, care ulterior a fost șters, scrie Realitatea.net. Mai exact, Alexandr Dughin a făcut referire, în postarea citată, la cartea "Creanga de aur", de James Frazer, unde regele este ucis fiindcă nu a reușit să aducă ploaia în vreme de secetă.

"Îi dăm Conducătorului deplina putere absolută, iar el ne salvează pe toți, poporul, statul, oamenii, cetățenii, într-un moment critic. Dacă pentru asta se înconjoară de r***t sau scuipă pe justiția socială, asta e neplăcut, dar doar dacă ne salvează. Altfel – soarta "regelui ploilor".", a scris Alexandr Dughin pe Telegram.

În plus, Dughin a criticat decizia de retragere a trupelor ruse din Herson. El a scris că fiecare "rus adevărat" ar trebui să se întristeze acum și să "strângă dinții de durere". Dughin a continuat afirmând că Rusia "a predat Hersonul", iar dacă civilii nu sunt supărați pentru ceea ce s-a întâmplat în Herson, atunci "nu sunt ruși". Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel