Alexandr Dughin, ideologul lui Putin, se întoarce împotriva acestuia. A cerut executarea liderului de la Kremlin. "Soarta regelui ploilor"

Alexandr Dughin, ideologul lui Putin, se întoarce împotriva acestuia. A cerut executarea liderului de la Kremlin. "Soarta regelui ploilor" / Foto: Kremlin.ru
Alexandr Dughin, ideologul lui Putin, se întoarce împotriva acestuia. A cerut executarea liderului de la Kremlin. "Soarta regelui ploilor" / Foto: Kremlin.ru

Ideologul regimului de la Kremlin a cerut, indirect, executarea lui Vladimir Putin.

Ideologul Kremlinului, Alexandr Dughin, supranumit și "Creierul lui Putin", se revoltă împotriva liderului de la Kremlin. Dughin a cerut indirect executarea președintelui rus, într-un mesaj postat pe Telegram, care ulterior a fost șters, scrie Realitatea.net. Mai exact, Alexandr Dughin a făcut referire, în postarea citată, la cartea "Creanga de aur", de James Frazer, unde regele este ucis fiindcă nu a reușit să aducă ploaia în vreme de secetă.

"Îi dăm Conducătorului deplina putere absolută, iar el ne salvează pe toți, poporul, statul, oamenii, cetățenii, într-un moment critic. Dacă pentru asta se înconjoară de r***t sau scuipă pe justiția socială, asta e neplăcut, dar doar dacă ne salvează. Altfel – soarta "regelui ploilor".", a scris Alexandr Dughin pe Telegram.

În plus, Dughin a criticat decizia de retragere a trupelor ruse din Herson. El a scris că fiecare "rus adevărat" ar trebui să se întristeze acum și să "strângă dinții de durere". Dughin a continuat afirmând că Rusia "a predat Hersonul", iar dacă civilii nu sunt supărați pentru ceea ce s-a întâmplat în Herson, atunci "nu sunt ruși".

Influența lui Dughin asupra politicii Kremlinului a crescut după asasinarea fiicei sale

Aleksandr Dughin a fost numit de nenumărate ori "creierul" Kremlinului. Potrivit surselor citate de publicaţia Meduza, influenţa lui Aleksandr Dughin asupra lui Putin a crescut, dar acest lucru s-a întâmplat după uciderea fiicei sale, Daria Dughina, într-o explozie. În ultimele luni, blocul politic intern al Administraţiei Prezidenţiale de la Kremlin, din Federaţia Rusă, a început să invite în mod frecvent filosofi şi istorici ultraconservatori la discuţii, la Kremlin, în primul rând, pe Aleksandr Dughin, Aleksandr Prohanov şi Vardan Bagdasarian.

Informaţia respectivă a fost confirmată pentru publicaţia Meduza de către două surse apropiate Administraţiei Prezidenţiale Ruse, precum şi de un analist politic apropiat conducerii Partidului Rusia Unită (partid aflat la guvernare în Rusia, n.r.).

Potrivit unor surse, aceste personalităţi invitate la Kremlin nu participă la întâlnirile consacrate unor aspecte specifice (cum ar fi de exemplu pregătirile pentru alegerile prezidenţiale din 2024), ele poartă alt gen de discuţii, activităţile lor diferă de cele ale oamenilor politici ruşi.

Aleksandr Dughin a căzut sub sancțiunile UE

Al optulea pachet de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei include 30 de persoane, printre care filosoful Aleksandr Dughin, președintele Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse, Ella Pamfilova, precum și șase întreprinderi și Comisia Electorală Centrală, potrivit unui document publicat în Jurnalul Oficial al UE, scrie Interfax.

Lista sancțiunilor îl include și pe Alexander Kharichev, șeful Oficiului Președintelui Federației Ruse pentru asigurarea activităților Consiliului de Stat, Nikolai Bulaev, vicepreședintele CEC și Dmitri Shugaev, directorul Serviciului Federal pentru Cooperare militaro-tehnică.

Cu ei au loc convorbiri şi întâlniri private, dedicate în mod special problemelor ideologice, despre care este obiectivul actual al Rusiei şi ce-şi doreşte ea, a explicat una dintre sursele citate de Meduza, apropiate autorităţilor de la Kremlin, notează Rador. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel