Oficiali europeni analizează din avion starea drumurilor din România

O delegaţie de oficiali europeni a venit în România, la invitația europarlamentarul Marian Jean Marinescu, ca să inspecteze starea drumurilor. Nu din maşină, ci din avion, potrivit realitatea.net.

Specialiştii din Comisia de Transport ai Parlamentului European se află în România într-un schimb de experiență la invitația europarlamentarului Marian Jean Marinescu.

La finalul vizitei, aceştia vor face un raport privind situaţia drumurilor din ţara noastră pe care-l vor discuta la Bruxelles.

"Am vrut, am intenţionat, tocmai ca să arătăm ce înseamnă la noi drumurile, am intenţionat să mergem cu maşina de la Bucureşti, să ajungem undeva către Sibiu, Timişoara, ori Sibiu-Cluj, însă ne-am dat seama că vom pierde foarte multă vreme şi nu vom vedea foarte, foarte puţin", a declarat Marian Jean Marinescu, europarlamentar PNL.

România deţine cea mai mică reţea de autostrăzi pe cap de locuitor din Uniunea Europeană. Doar 2,4 centimetri de autostradă pe cap de locuitor. Mai exact, în ţara noastră sunt aproximativ 700 de kilometri de autostrăzi.

Potrivit Master Planului General de Transport, pe care Comisia Europeană şi-a dat deja acordul, în România se vor construi, până în 2030, 1.200 de kilometri de autostrăzi, precum şi 1.900 de kilometri de drumuri expres, naţionale şi variante de ocolire. Costul total al acestora fiind estimat la 26 de miliarde de euro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel