Oficial: Olanda amână aderarea României la Schengen

Schengen
Schengen

Ambasada Olandei la București a anunțat, marți, că o decizie privind aderarea României la Schengen va fi amânată. Deși subiectul ar fi trebuit dezbătut la Consiliul JAI din decembrie 2013, Haga anunță că va aştepta raportul MCV din 2014, pentru a se pronunța în acest sens.

[caption id="attachment_374760" align="alignleft" width="310"] foto: antena3.ro[/caption]

"Guvernul olandez va aştepta raportul MCV pentru a-şi stabili poziţia, în strânsă cooperare cu alte state membre, în ceea ce priveşte aderarea României la Schengen", se arată într-un răspuns al Ambasadei olandeze din România, remis în urma unei solicitări transmise de Mediafax.

În același răspuns se arată că este important ca România să continue adoptarea unor "măsuri ireversibile şi de durată în vederea introducerii şi implementării reformelor în justiţie şi a luptei împotriva corupţiei, aşa cum s-a stabilit între România şi Uniunea Europeană".

Raportul MCV, amânat pentru 2014

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că Raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru România va fi publicat la "începutul anului 2014". Iniţial, Comisia Europeană anunţase că raportul va fi publicat în decembrie 2013.

Aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen a fost inclusă pe agenda Consiliului JAI din decembrie 2013. În condiţiile în care Olanda aşteaptă raportul MCV, care nu va fi publicat până atunci, este puţin probabil ca subiectul să mai figureze pe agenda reuniunii, întrucât pentru luarea unei decizii este nevoie de unanimitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel