Oficial al Serviciului de Informații al Ucrainei: ”Vladimir Putin folosește multe sosii... și uneori este greu de detectat dacă este adevăratul Putin sau cineva care îl înlocuiește”

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Generalul-maior ucrainean Vadym Skibitsky, un oficial de rang înalt al serviciilor de informații, susține că președintele rus Vladimir Putin folosește sosii pentru a-și acoperi starea de sănătate deteriorată.

Într-un interviu acordat publicației The Telegraph, generalul-maior ucrainean Vadym Skibitsky a spus că Putin ”nu este sănătos din punct de vedere fizic sau psihic” și că membrii cercului său interior au început deja ”să intre în panică în legătură cu sănătatea lui”.

”Folosește multe sosii... și uneori este greu de detectat dacă este adevăratul Putin sau cineva care îl înlocuiește”, a spus generalul.

Au existat de multă vreme speculații cu privire la sănătatea lui Putin, iar acele teorii s-au intensificat de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie. Kremlinul a negat în mod repetat astfel de afirmații și a susținut că ”totul este bine” în ceea ce privește sănătatea liderului.

Luna trecută, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că ”specialiștii” în informații ucraineni, americani și britanici au aruncat în ultimele luni diverse falsuri despre starea sănătății președintelui.”Acestea nu sunt altceva decât falsuri”, a declarat Peskov.

Remarcile sale au venit ca răspuns la noile speculații care au fost stimulate de o întâlnire pe care Putin a avut-o cu oficialii guvernului iranian în timpul căreia a fost văzut... tușind. Kremlinul a spus ulterior că Putin a tușit pentru că stătea lângă un aparat de aer condiționat.

Deși generalul ucrainean Vadym Skibitsky este convins că Vladimir Putin are o sănătate precară, acesta a  mai spus că președintele rus rămâne ferm în a duce războiul în Ucraina și că ”nu se va opri prea curând”.

”Principalul obiectiv strategic rămâne același: distrugerea totală a Ucrainei ca stat”, a spus Skibitsky pentru The Telegraph, citat de News Week.

"Nu este probabil să se oprească, nu are loc de manevră. El înțelege că rezistența din Ucraina va rămâne foarte puternică, prin urmare distruge tot ce vede ca obstacole în calea acestui obiectiv strategic", a continuat acesta.

În weekend, au apărut noi întrebări despre sănătatea lui Putin, după ce un videoclip l-a arătat incapabil să-și folosească brațul drept pentru a înlătura... un țânțar care bâzâia lângă fața lui.

Rapoartele anterioare au indicat, de asemenea, că Putin a avut cancer și boala Parkinson, dar nu au existat dovezi concrete că este bolnav.

Directorul CIA, William Burns, a desființat, de asemenea, acuzațiile despre sănătatea lui Putin. Luna trecută, Burns a spus că liderul rus este ”complet prea sănătos”.

Directorul CIA: Din câte putem spune, Vladimir Putin este prea sănătos

Directorul CIA, William Burns, a spus, despre Vladimir Putin, că este prea sănătos, în contextul speculațiilor despre starea sa de sănătate. 

Vladimir Putin este ”complet prea sănătos”, a declarat miercuri directorul CIA, William Burns, aruncând apă rece pe zvonurile constante că președintele rus suferă de o boală în timp ce își continuă războiul cu Ucraina.

Burns, vorbind la Forumul de Securitate din Aspen, a remarcat că declarația sa nu reprezintă informații oficiale. Totuși, având în vedere poziția sa, comentariul lui Burns ar putea ajuta la atenuarea speranțelor adversarilor lui Vladimir Putin că moartea acestuia este aproape.

Burns a vorbit la o zi după ce Putin a vizitat Iranul, unde s-a întâlnit cu președintele iranian Ebrahim Raisi și cu liderul suprem, ayatollahul Ali Khamenei.

Călătoria lui Putin în afara Rusiei a fost considerată o incursiune rară deoarece președintele rus a rămas retras în mare parte în timpul pandemiei de coronavirus, chiar dacă acesta lansase și un război.

Dar Iranul și Rusia par să-și intensifice cooperarea, deoarece ambele se confruntă cu multă ostracizare globală. Oficialii americani spun că Iranul intenționează să transfere sute de drone în Rusia pentru a o ajuta în efortul său de război.

Directorul CIA, William Burns, un fost diplomat de carieră care a făcut două viziete la Moscova, și-a petrecut o mare parte din apariția sa în Aspen, răspunzând la întrebări despre Rusia și războiul din Ucraina.

”Din câte putem spune, Vladimir Putin este prea sănătos”, a spus el întrebat despre sănătatea lui Putin... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel