Șoferii, pasibili de amenzi de până la 1950 lei. Cum este posibil

În următoarele zile, șoferii riscă amenzi de circulație usturătoare, care pot ajunge până la suma de 1.950 de lei.

Șoferii care au crezut că a venit primăvara și au decis  să-și  schimbe anvelopele de iarnă cu cele de vară şi care intenţionează să meargă la munte în perioada următoare vor avea parte de surprize.

În condițiile în care pe carosabil se așterene un strat de zăpadă, șoferii pot primi amenzi de până la 1.950 lei. 

Meteorologii au emis o averizare meteo pentru zona de munte, unde  vântul va sufla tare, iar pe creste va depăşi la rafală 90 km/h. La munte vor predomina ninsorile, iar mai ales în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Occidentali izolat cantităţile de precipitaţii vor depăşi 20 l/mp şi se va depune strat nou de zăpadă. Vor fi şi intervale în care ninsoarea va fi viscolită, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Citește și: INFORMARE METEO de ploi, vânt puternic și ninsori

În aceste condiții, Codul Rutier îi obligă pe șoferi să aibă montate cauciucurile de iarnă atunci când carosabilul este acoperit de zăpadă. Potrivit Noului Cod Rutier, la art.100, aliniatul 6 se menționează că este interzisă „conducerea unui autovehicul care are montate anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevazute în certificatul de înmatriculare sau înregistrare ori sunt uzate peste limita admisă".

În caz contrar șoferii pot fi sancționați cu maximum 20 de puncte de amendă, respectiv 1.950 lei. De asemenea, certificatul de înmatriculare va fi reținut până când șoferul nu va face dovada montării cauciucurilor de iarnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel