Șofer, M..e PSD. Șefii Poliției Române, primele declarații

IGPR
IGPR

După ce șoferului care circula cu mașina înmatriculată cu "M..E PSD" i-au fost confiscat plăcuțele de înmatriculare și i s-a reținut permisul șefii Poliției Române au făcut primele declarații.

"Această situaţie este o premieră pentru ţara noastră (...) Este o situaţie inedită, astfel că, pentru o documentare corectă, s-au solicitat autorităţilor de aplicare a legii din Suedia lămuriri cu privire la situaţia juridică a autoturismului şi a cadrului legal aplicabil circulaţiei în afara teritoriului Suediei. Vă reamintim că este vorba despre verficarea legislației sancționale de pe teritoriul Suediei, astfel încât timpul de răspuns variază.

Numerele personalizate sunt valabile pe teritoriul Suediei şi nu pot fi folsite pe teritoriul altor state decât dac aacestea permit acest lucru în mod specific. Primind răspunsul din partea autorităţilor de aplicare a legii, acestea au fost înaintate Direcţiei Rutiere pentru a dispune măsuri ulterioare", a spus comisarul de poliție Andrei Lință.

Citește și: BREAKING NEWS Șoferul cu numărul auto "M..e PSD", dosar penal. Avocat Fenechiu: Eroare a poliției în lanț

"Autovehiculul a intrat în ţară la 17 iulie pe la Nădlac şi a mai fost oprit în România pe raza a trei judeţe: Hunedoara, Dolj, Olt şi Bucureşti (...) Până la finalizarea şi stabilirea concretă a împrejurărilor nu am dispus nicio măsură. După clarificarea situaţiei şi primirea unui răspuns din partea autorităţilor suedeze, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei Române a transmis prin Direcţia Rutieră o informare (...)

Legea din România permite circulația pe drumurile publice doar pentru autovehiculele înmatriculate cu numere compuse din cifre și litere, ori acest număr avea doar litere.

Un autovehicul a fost oprit pe raza Sectorului 3. Șoferul a fost condus la secție, unde a fost întocmit dosar penal, care este cercetat de Parchetul de pe Lângă Judecătoria Sectorului 3, reținerea permisului de conducere, cu o dovadă fără drept de circulație și reținerea numerelor de înmatriculare", a declarat Marian Badea, adjunct al Poliției Rutiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel