Șofer, judecat pentru omor calificat după un grav accident. Premieră națională

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au realizat o premieră națională. L-au trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de omor calificat pe un șofer care a comis un groaznic accident de circulaţie în Podu Roş, în urma cărora au decedat două persoane și o alta a fost rănită.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au decis ieri trimiterea în judecată unui șofer care a comis un groaznic accident de circulaţie în Podu Roş. În urma accidentului și-au pierdut viaţa doi soți.
 
Premieră este aceea că un procuror şi-a asumat o schimbare de încadrare juridică extrem de îndrăzneaţă: a decis să-l trimită în judecată pe șofer pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, scrie bzi.ro.
 
Având în vedere că a fost rănită şi o altă persoană în urma accidentului, procurorii l-au trimis în judecată pe șofer şi pentru tentativă de omor. Este pentru prima dată când un procuror din România vine cu o asemenea abordare, însă, instanţa de judecată îşi va spune ultimul cuvânt.
 
"La data de 04.02.2016 ora 13:09, inculpatul aflat la volanul autoturismului cu numărul de înmatriculare IS-15-YCE,  a încalcat mai multe reguli de circulație, a circulat pe contrasens, a ignorat culoarea roșie a semaforului și a patruns cu viteză foarte mare în intersecția șoseaua Nicolina - Aleea Rozelor,  unde a intrat în coliziune din lateral cu autoturismul marca Dacia Logan cu nr. de înmatriculare IS-01-HTX, care a fost proiectat în autoturismele aflate pe sensul celălalt de mers", se arată în rechizitoriu. 
 
În prima faza, pe dată de 4 februarie 2017, organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare au dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptele de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia.
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel