Observator de marcă la alegerile din Ucraina

Institutul Național Democrat (NDI) va desemna o delegație de experți care să participe în calitate de observatori la alegerile prezidențiale din Ucraina din 25 mai, se arată într-un comunicat al organizației.

Misiunea, care numără 26 de membri, va fi condusă de fostul secretar de stat american Madeleine Albright, președinte al NDI, și fostul ministru de Externe al Spaniei, Ana Palacio.

Observatorii NDI vor fi informați de către candidați, oficiali ai alegerilor, reprezentanți ai spectrului politic, societatea civilă, media și comunitatea internațională. După aceste informări, echipe de observatori se vor deplasa în țară, unde se vor întâlni cu reprezentanți ai autorităților electorale locale, reprezentanți ai partidelor și ai mass-media.

NDI va face o declarație preliminară în cadrul unei conferințe de presă susținută la data de 26 mai.

Institutul lucrează în Ucraina din 1992 și colaborează cu grupuri de observatori care au monitorizat toate alegerile majore începând cu 1994.

Șefa diplomației americane în timpul conflictului din Kosovo, Madeleine Albright (1997 - 2001), a semnat la 24 martie un editorial în Washington Post, intitulat "Obligațiile Vestului față de Ucraina". Fostul secretar de stat l-a catalogat pe Vladimir Putin drept un "revizionist" care a folosit singurele două instrumente de care dispune pentru a anexa Crimeea: propaganda și puterea militară. 

Albright: Trei pași pentru strategia Vestului în Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel