Obama și Putin merg în Polonia

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost invitat de către polonezi să participe în ianuarie anul viitor la aniversarea a 70 de ani de la eliberarea Auschwitz-ului. Vizita liderului de la Kremlin ar urma să aibă loc la mai puțin de șase luni distanță de cea a președintelui american Barack Obama, care sosește la Varșovia în iunie a.c, cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de la primele alegeri democratice.

Considerată de analiști liderul Europei de Est, Polonia a fost una dintre cele mai active țări în contextul crizei ucrainene. Implicarea ei a fost salutată prin vizite la cel mai înalt nivel. În ultimele luni, la Varșovia au sosit atât vicepreședintele american Joe Biden, cât și și secretarul de stat pentru Apărare, Chuck Hagel. 

Biden a anunțat în aprilie că președintele Barack Obama va vizita în luna iunie trei țări: Belgia, Franța și Polonia. La Varșovia, cel mai puternic om al planetei va participa la aniversarea a 25 de ani de la primele alegeri democratice din Polonia.

Citește și: Obama, două vizite surpriză în estul Europei


Informația privind deplasarea lui Obama în Polonia a apărut în presa de la Varșovia încă din martie, când RMF Radio susținea că, la plecarea din Polonia, președintele SUA va lua un avion cu destinația Ucraina.

Grzegorz Schetyna, președintele comisiei parlamentare pentru Afaceri Externe, a declarat, joi, că la celebrarea a 70 de ani de la eliberarea Auschwitz-ului a fost invitat și președintele Vladimir Putin. Evenimentul are o dimensiune globală, iar pregătirile în vederea organizării sale au început cu mult timp în urmă, a arătat Schetyna, conform tvn24.pl. Decizia este contesată de o parte a spectrului politic polonez, care îl consideră pe liderul de la Kremlin persona non grata, după anexarea Crimeii și destabilizarea Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel