Obama, două vizite surpriză în Estul Europei - zvon

Președintele SUA Barack Obama este așteptat să ajungă în Varșovia la începutul lunii iunie, pentru a participa la celebrarea a 25 de ani de la primele alegeri libere din Polonia, a transmis, marți, un post de radio comercial din Polonia. RMF Radio spune că Obama ar putea ateriza și în țara vecină Poloniei, Ucraina.

Relatarea RMF citează informații "neoficiale" și citează un oficial al ministerului Afacerilor Externe care spune că detalii despre eveniment vor apărea după întâlnirea liderilor mondiali de săptămâna aceasta de la Haga.

O eventuală vizită a lui Obama ar veni în contextul tensiunilor din Ucraina, unde Polonia s-a implicat diplomatic activ, în special prin ministrul de Externe, Radoslaw Sikorski.

Doi importanți oficiali s-au deplasat în Polonia în ultimele săptămâni: șeful Pentagonului, Chuck Hagel, și vicepreședintele Joe Biden.

RMF spune că Obama ar putea ajunge și la Kiev, la o lună distanță de alegerile prezidențiale din Ucraina.

"Se spune că președintele american ar putea zbura de la Varșovia la Kiev pentru a da un semnal clar Rusiei că SUA își sprjină aliații", a transmis postul de radio.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel