Obama cere armistițiu imediat în criza din Gaza

[] []

21 iul 2014 / 10:54
Salveaza PDF Comentarii

Președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a cerut "armistițiu imediat" între Israel și Fâșia Gaza, după ce bilanțul deceselor în rândul palestinienilor a ajuns la 508.

Israelul și-a intensificat duminică ofensiva împotriva Fâșiei Gaza, 120 de palestinieni pierzându-și viața. O treime din aceștia erau copii și femei. În aceeași zi, au fost uciși și 13 soldați israelieni, dintre care 2 erau cetățeni americani, potrivit The Guardian.

Conflictul riscă să se transforme rapid într-o criză umanitară majoră. Mulți palestinienii din Fâșia Gaza sunt forțați să-și părăsească căminele, iar enclava este punctul de a rămâne fără curent electric și rezerve de apă.

Apelul lui Obama a venit aproape concomitent cu cel al Națiunilor Unite, care a cerut începerea unor discuții privind încheierea unui armistițiu.

Un comunicat al Casei Albe, remis duminică, spune că Barack Obama și premierului israelian Benjamin Netanyahu au vorbit la telefon pe tema crizei din Gaza. Liderul SUA și-a exprimat îngrijorarea față de numărul mare de morți din ultimele zile.

"Președintele a discutat despre operațiunea militară a Israelului, a reiterat condamnarea atacurilor Hamas împotriva Israelului și a reafirmat dreptul Israelului la autoapărare", spune Casa Albă. "Totodată, președintele a exprimat îngrijorări serioase cu privire la numărul în creștere de victime, inclusiv decesele tot mai multe din rândurile civililor palestinieni și a soldaților israelieni".

Stare de alertă în Israel: militanții din Gaza s-au infiltrat prin tuneluri

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26