Oana Bulai, PSD, întrebări către Inspectoratul Școlar Județean Neamț la început de an școlar

Oana Bulai  Foto: Facebook
Oana Bulai Foto: Facebook

"Noul an școlar bate la ușă. Azi am transmis Inspectoratului Școlar Județean Neamț o adresă prin care doresc să aflu cât de pregătiți sunt pentru începerea noului an școlar, dar și situația din unitățile de învățământ din Neamț", precizează deputatul PSD pe Facebook.

Acestea sunt întrebările pe care i le-am adresat inspectorului general:

1. Care este situația măștilor de protecție destinate personalului didactic și elevilor, având în vedere că elevii vor fi obligați să poarte măști sanitare pe întreaga durată a orelor? În mod firesc, INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN și MINISTERUL EDUCAȚIEI ar trebui să asigure acestora măștile de protecție necesare, astfel încât să nu genereze cheltuieli suplimentare corpului didactic și părinților.

2. Care este situația cadrelor didactice din județul Neamț? Câte școli au cadre didactice titularizate, câte au suplinitori?

3. Câte cadre didactice și câte persoane din cadrul personalului auxiliar s-au vaccinat împotriva SARS-CoV-2 în județul Neamț? Câte dintre aceste persoane au imunizare completă și câte sunt vaccinate doar cu prima doză?

4. Care este numărul de şcoli fără autorizaţie de securitate la incendii, fără autorizaţie sanitară, fără apă curentă și fără toalete în clădiri?

5. Câte microbuze școlare sunt în total la nivelul județului Neamț? Câte dintre acestea sunt funcționale? Câte unități administrativ teritoriale nu au microbuze școlare care să îi transporte pe elevi?

Sper să primesc în cel mai scurt timp răspunsul, deoarece nu ne mai permitem încă un an școlar în care elevii să nu meargă la școală. De aceea, inspectoratul școlar și cei responsabili trebuie să fie pregătiți să asigure prezența fizică a copiilor în școli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel