O statuie a lui Marilyn Monroe a stârnit proteste și lansarea de petiții în SUA / VIDEO

O statuie a lui Marilyn Monroe a stârnit proteste și lansarea de petiții în SUA / Sursă foto: Pixbay
O statuie a lui Marilyn Monroe a stârnit proteste și lansarea de petiții în SUA / Sursă foto: Pixbay

O statuie a lui Marilyn Monroe stârnește controverse în orașul Palm Springs. Oamenii au protestat și au lansat petiții, deoarece consideră statuia ca fiind indecentă.

Mai multe proteste, o petiție publică, acțiuni în instanță și un mic incendiu nu au reușit să oprească ridicarea unei statui „hiper-sexualizate” a actriței Marilyn Monroe în orașul american Palm Springs, relatează CNN.

Membrii consiliului local au prezidat duminică festivitatea de dezvelire a statuii realizate de sculptorul răposat Seward Johnson care a botezat-o „Forever Marilyn” - sau #metoomarilyn pentru cei care o găsesc sexistă din cauza rochiei albe care se ridică deasupra taliei actriței.

Incendiul, izbucnit în urmă cu 10 zile când sudorii lucrau la sculptură și niște folii de plastic au luat foc, nu a deteriorat statuia. Ceremonia a fost completată de un zbor al unui avion de luptă vintage din al Doilea Război Mondial, un Trojan T-28A Nord-American închiriat de la Muzeul Aviatic din Palm Springs.

Statuia e considerată indecentă



Însă oficialii muzeului de artă local, care are acum o priveliște cu lenjeria lui Marilyn, au boicotat ceremonia. Ultimii 4 directori ai muzeului s-au opus public amplasării statuii în această locație, la fel ca mai multe grupuri de activiști printre care se numără și CReMa (Comitetul pentru Mutarea lui Marilyn) și Marșul Femeilor din Los Angeles.

Ambele grupuri au trimis protestatari la ceremonia de dezvelire cu sloganuri care i-au acoperit pe unii dintre cei care au ținut discursuri.

Consiliul local a votat în unanimitate să plaseze statuia în locația sa actuală din apropierea muzeului de artă după ce aceasta a fost cumpărată de o agenție de turism finanțată de oraș, afirmând că va stimula acest sector, precizează Publika.

Marilyn Monroe și-a început cariera construind drone. Detalii despre celebritatea timpurie a acesteia

Pagina de Instagram History Daily a publicat detalii mai puțin știute despre viața lui Marilyn Monroe. Potrivit informațiilor, după căsătoria cu James Dougherty din 1942, aceasta a lucrat la Radioplane Munitions Factory din Van Nuys, California, unde a ajutat la construirea dronelor:

„Marilyn Monroe și-a început cariera construind drone. Nu a fost întotdeauna cea mai plină de farmec din lume; De fapt, nu era întotdeauna Marilyn Monroe. S-a născut Norma Jeane Mortenson și a devenit Norma Jeane Dougherty când s-a căsătorit cu James Dougherty în 1942. După ce noul ei soț a plecat în Marina Civilă, Norma Jeane s-a întreținut lucrând la Radioplane Munitions Factory din Van Nuys, California, unde un fotograf „a descoperit-o”. Fabrica a fost cunoscută mai ales pentru producerea și asamblarea radioplanului OQ-2, care a fost cea mai mare dronă produsă în serie din istoria SUA și utilizată în principal pentru practica țintă de către piloții americani. Nouă ani mai târziu, era căsătorită cu Joe DiMaggio și ridica moralul soldatților“ (vezi AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel