Școală din Timişoara, implicată în integrarea refugiaţilor minori în unităţi de învăţământ

Dreptul la educație al refugiaților este proiectul Erasmus în care este implicată o școală generală din Timișoara. 

Profesori din cinci țări, dar și din România, vor discuta cele mai bune soluții pentru situația copiilor refugiați. Întâlnirea va avea loc la o școală generală din Timișoada, în cadrul unui proiect Erasmus privind dreptul la educaţie al refugiaţilor.

"Profesori din Turcia, Grecia, Bulgaria, Italia şi Polonia vor participa la Şcoala Gimnazială nr.16 din Timişoara, la prima întâlnire din cadrul proiectului Erasmus+ Programme - Strategic Partnership 'Dreptul la educaţie al refugiaţilor', şcoală care este implicată, pentru următorii doi ani, în acest parteneriat", a declarat profesorul Octavian Horia Minda, pentru Agerpres.

Obiectivul principal al acestui proiect este integrarea în şcoală a copiilor refugiaţi, dar abordează şi o serie de alte teme, precum ce valori culturale şi democratice ar trebui cultivate, care sunt riscurile cu care s-ar putea confrunta beneficiarii acestui proiect sau ce metode didactice ar fi mai eficiente.

Vor fi implicați și elevi

"Prin acest proiect, profesorii din şcoala noastră beneficiază de schimburi de experienţă şi workshopuri în fiecare din ţările partenere. În unele mobilităţi vor fi implicaţi şi elevi care la rândul lor vor fi integraţi în şcolile partenere, pentru o întreagă săptămână", explică managerul proiectului.

Această primă întâlnire de proiect îşi propune să identifice problemele specifice fiecărei ţări privind integrarea refugiaţilor în şcoală şi în societate, să planifice activităţile şi responsabilităţile fiecărui partener.

Profesori din Grecia şi Turcia vor susţine lecţii în limba lor maternă pentru elevii şcolii din Timişoara, care astfel se vor confrunta pentru o oră cu situaţia elevului refugiat integrat într-o altă limbă şi cultură. Proiectul va avea o durată de doi ani.

Vezi și: 

Medic fals. Sorina Pintea primele reacții

Parteneriat între persoane de același sex. Weber: Am obținut promisiunea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel