O româncă din Italia, care şi-a legat câinele de masa unui bar şi l-a abandonat, adusă în faţa justiţiei

Facebook "Rifugio del Cane E.N.P.A. Faenza"
Facebook "Rifugio del Cane E.N.P.A. Faenza"

O femeie din România este judecată în Italia pentru că şi-a abandonat câinele la un bar, după ce îl legase de o masă de acolo. 

Câinele, Ivan, redenumit astfel de ENPA (Agenţia Naţională pentru Protecţia Animalelor), este din rasa molosser şi nu are ochiul stâng. El a fost găsit vineri, 24 iunie, legat de o masă de pe terasa barului Clan Destino, în Viale Baccarini, închis la acea vreme. Ivan stătea cuminte şi îşi aştepta stăpâna, dar aceasta plecase fără niciun gând de întoarcere.

Femeia, rezidentă într-o localitate de pe litoralul regiunii Emilia-Romagna, a sosit cu el la Faenza călătorind cu trenul şi tot cu trenul s-a întors în localitatea de domiciliu, dar fără câine. Drept mărturie privind comportamentul femeii sunt imaginile camerelor de supraveghere video ale zonei dobândite de Poliţia Locală după ce a fost primită plângerea celor de la ENPA.

Ivan, după ce a fost găsit, a primit îngrijirile necesare şi a fost încredinţat voluntarilor asociaţiei, într-o stare evidentă de dificultate. Înfierbântat, slăbit şi însetat din cauza timpului petrecut legat de masă unde şi-a aşteptat în mod zadarnic stăpâna. El va fi dus la adăpostul "Rifugio del Cane" pentru câinii care pot fi adoptaţi de comunitate.

Între timp, românca a fost înştiinţată de procesul penal care va avea loc împotriva sa, scrie Rador.

Activiştii, "bucuroşi şi mândri"

Pe pagina Facebook "Rifugio del Cane E.N.P.A. Faenza" se poate citi într-o postare:

"Suntem bucuroşi şi mândri că vă putem da această veste, în sfârşit i se va face dreptate lui Ivan, abandonat după ce a fost legat de o masă într-un bar din Faenza. Comisarul-şef al Poliţiei Municipale Faenza şi Şeful Unităţii de Poliţie Judiciară, domnul Eros Zalambani, ne-a transmis următorul mesaj:

"Ivan era un câine mare şi fericit, locuia cu mama şi sora lui şi se simţea iubit. Stăpânii săi, care îl aveau de când era căţeluş, au postat fotografii cu el şi au primit multe like-uri pe reţelele de socializare. Într-o zi, Ivan a plecat cu trenul. Era foarte fericit, era o zi frumoasă. Abia coborât din tren, el şi stăpâna lui s-au oprit la un bar. Ivan a aşteptat cu răbdare ca stăpâna care-l legase de o masă din afara barului să vină să-l ia pentru a-şi continua plimbarea. Probabil că era obişnuit şi aştepta cu răbdare să se întoarcă stăpâna înainte de a începe să latre. Ivan are un singur ochi, de mic, dar dacă ar vedea filmuleţul pe care l-am văzut eu, cu stăpâna care după ce l-a legat a fugit ca o hoaţă spre gară, să plece acasă fără el, nu şi-ar crede ochiului! Ivan va aştepta în zadar toată viaţa ca stăpâna lui să se întoarcă amantele sa-l ia de acolo. Stăpâna lui, în schimb, nu cred că se aştepta ca cineva în uniformă să-i sune la uşă şi s-o înştiinţeze că a fost dată în judecată"".

Primul câine care a făcut înconjurul Pământului pe jos

O cățelușă din statul american New Jersey a făcut ocolul Pământului pe jos. A fost partener de nădejde pentru stăpânul ei, Tom, în această aventură extraordinară.

În timp ce bărbatul a devenit a zecea persoană care a dat ocol planetei, pe propriile picioare, Savannah este primul câine înregistrat cu această performanță. Cățelușa era doar un pui când a început călătoria a în urmă cu șapte ani. Prtactic, a crescut străbătând, alături de stăpânul său, munți, deșerturi și mari orașe ale lumii. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel