CURȚILE caselor din centrul orașului Sfântu Gheorghe vor fi transformate în ZONE PIETONALE

Fotografie creată de Steven Arenas, de la Pexels
Fotografie creată de Steven Arenas, de la Pexels

Toate curţile interioare ale caselor din centrul oraşului Sfântu Gheorghe vor fi transformate în zonă pietonală. Proiectul de revitalizare urbană se numeşte Inima Oraşului. 

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, în prezent se lucrează la un coridor de legătură între Primărie şi Teatrul maghiar "Tamasi Aron", unde vor fi înlocuite cablurile subterane şi vor fi montate pavele.

"Pasajul pietonal merge de la intrarea în teatru din Piaţa Libertăţii până la Muzeul Cinegetic din strada Grof Miko Imre. Clădirea Poştei Române nu este încă în proprietatea municipalităţii, astfel încât curtea acesteia nu poate face parte deocamdată din proiect. Această parte a nucleului oraşului va fi abordată din mai multe direcţii: de pe străduţa de lângă Casa Bene, care adăposteşte Muzeul Cinegetic, prin aleea de lângă Pensiunea Ferdinand, dar şi de la Teatrul "Tamasi Aron". Noua zonă pietonală va consta dintr-o serie de pieţe mici şi alei, legate de Piaţa Centrală şi de Parcul Elisabeta, permiţând accesul pe jos sau cu bicicleta din Piaţa Sfântul Gheorghe până în partea superioară a Parcului Elisabeta, fără a fi nevoie să mergem pe carosabil sau trotuare aglomerate" , se arată într-un comunicat de presă, postat pe pagina de internet a Primăriei.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că proiectul "Inima oraşului" îşi propune să confere centrului istoric un loc mai important în viaţa urbei, aici existând mai multe clădiri vechi, ganguri şi spaţii neutilizate, care vor fi amenajate şi vor deveni o atracţie atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.

În viziunea autorităţilor locale, în gangurile acum nevalorificate vor putea fi amenajate mici pieţe, scuaruri cu verdeaţă, fântâni arteziene, buticuri şi cafenele, unde se vor putea organiza diverse întâlniri şi acţiuni culturale, scrie Agerpres. 

Primarul din Sfântu Gheorghe îi cere ministrului Dîncu să oprească exercițiile militare de la marginea orașului: Oamenii sunt speriați

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád spune că l-a contactat pe ministrul Apărării și i-a solicitat ca armata să nu mai desfășoare exerciții militare în apropierea orașului, după ce mai mulți locuitori i-au transmis că împușcăturile puternice i-au speriat.

Primarul Antal Arpad a precizat că, în contextul conflictului militar din Ucraina, astfel de activități ar trebui anunțate din timp către populație.

„Astăzi, mai mulți locuitori din Sfântu Gheorghe mi-au spus că oamenii sunt speriați de împușcăturile foarte puternice pe care le-am auzit cu toții din poligonul militar. L-am contactat pe ministrul Apărării în legătură cu acest incident și am cerut ca astfel de exerciții militare intensive să nu se mai desfășoare în apropierea orașului, deoarece localnicii se pot speria, și am subliniat, de asemenea, că ar fi important să fie anunțate aceste exerciții în prealabil presei și municipalității, deoarece, dacă informăm oamenii din timp, aceștia nu vor fi speriați de sunetul armelor. În același timp, aș dori să rog oamenii să nu intre în panică și să nu se sperie”, a transmis marți seara, pe Facebook, primarul din Sfântu Gheorghe. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel