O nouă zi de proteste spontane la Registrul Comerțului: Ne obligă să protestăm până la soluţionarea revendicărilor / video

Foto: BNS
Foto: BNS

Angajații din Oficiul Național al Registrului Comerțului protestează spontan pentru a doua zi consecutiv, suspendând activitatea cu publicul în Registrul Comerțului București și în mai multe regiuni din țară.  

„Astăzi, 30 aprilie 2024, membri ai Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC), afiliat la Federatia Publisind şi la Blocul Naţional Sindical, au intrat în protest spontan pentru a doua zi consecutiv”, anunţă marţi Blocul Naţional Sindical (BNS).

Activitatea cu publicul este suspendată la Registrul Comerţului Bucureşti şi în mai multe registre din ţară.

”Acţiunea nu este organizată de SAONRC, dar membrii sindicatului iau parte la aceasta”, a precizat BNS.

Protestul nu este organizat oficial de sindicat, dar membrii acestuia participă la acțiune. Motivul protestului este discriminarea salarială persistență în justiție și lipsa de acțiune a Ministerului Justiției și a Guvernului României în privința acesteia.

”Respingem discriminarea continuată la care suntem supuşi de ani de zile. Dacă facem parte din familia justiţie atunci trebuie să fim trataţi exact ca ceilalţi membri ai familiei. Refuzul Ministerului Justiţiei şi al Guvernului României de a elimina inechităţile salariale din justiţie ne obligă să protestăm pana la soluţionarea revendicărilor”, au arătat atunci reprezentanţii sindicatului.

Deși impactul bugetar pentru îndeplinirea revendicărilor este mic în comparație cu bugetul total, inechitățile salariale persistă, iar angajații pleacă din instituție.

”Deşi impactul bugetar pentru acordarea sporului de suprasolicitare neuropsihică şi pentru majorarea cu 15% a salariilor de bază, pentru ONRC, este infim raportat la familia ocupaţională, totuşi inechitatea este menţinută, iar salariaţii continuă să plece din instituţie. Lipsa de personal nu este compensată prin concursuri, ci prin extrasarcini puse în spatele angajaţilor care rămân totuşi şi fac funcţional ONRC”, au adăugat aceştia.

Poate ești interesat și de: Protest spontan la Registrul Comerțului. Activitatea este suspendată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel