O nouă groapă comună, descoperită în Bucea. "Au fost executaţi cu laşitate cu un glonţ în cap"

O nouă groapă comună, descoperită în Bucea. "Au fost executaţi cu laşitate cu un glonţ în cap"
O nouă groapă comună, descoperită în Bucea. "Au fost executaţi cu laşitate cu un glonţ în cap"

O nouă groapă comună a fost descoperită în orașul ucrainean Bucea.

Şapte cadavre au fost descoperite luni într-o nouă groapă comună, în apropiere de Bucea, unde au fost găsite cadavre de civili după retragerea armatei ruse din regiunea Kievului la finalul lunii martie, a anunţat poliţia ucraineană, relatează Agerpres, citând AFP.

"Şapte civili au fost torturaţi de ruşi, apoi executaţi cu laşitate cu un glonţ în cap", a scris pe Facebook şeful poliţiei din Kiev, Andrii Nebîtov, precizând că "mai multe victime aveau mâinile şi genunchii legaţi".

"Această groapă comună a fost descoperită astăzi acolo unde au fost staţionaţi militarii ruşi, în apropiere de satul Mîroţke", situat la 10 km nord-vest de Bucea şi la 35 de km de Kiev pe aceeaşi axă, a adăugat el.

Site de cadavre au fost descoperite până acum în Bucea



Şeful poliţiei din regiunea Kievul a precizat că "lucrează în prezent la identificarea victimelor". După plecarea soldaţilor ruşi din regiunea Kiev şi descoperirea a sute de cadavre de civili ucraineni, Bucea a devenit simbolul crimelor de război imputate Rusiei de către Ucraina.

Moscova a respins în mai multe rânduri acuzaţiile, denunţând "falsificări" orchestrate de Kiev cu sprijinul Occidentului.

La sfârşitul lunii aprilie, au fost găsite cadavrele a trei bărbaţi aparent torturaţi şi ucişi de gloanţe, legaţi la ochi, într-o groapă comună la Mîroţke, conform poliţiei din Kiev.

DOVADA că Putin MINTE cu nerușinare. Noi imagini ȘOCANTE cu soldați ruși când EXECUTĂ civili în Bucea

Noi imagini video publicate de New York Times arată noi crime comise de soldații ruși într-o suburbie a Kievului. Înregistrările arată cum cel puțin patru bărbați civili au fost executați pe 4 martie în Bucea.

Este ultima dată când bărbații ar fi văzuți în viață. În două videoclipuri făcute publice de sursa citată se vede cum parașutiști ruși îi duc în marș pe ucraineni, sub amenințarea armei, de-a lungul unei străzi din Bucea, o suburbie a Kievului. Unii dintre bărbați stau cocoșați, ținând curele celor din fața lor. Alții au mâinile după cap. ”Mergeți la dreapta, nenorociților”, le ordonă unul dintre soldați.

Videoclipurile, filmate pe 4 martie de o cameră de securitate și de un martor într-o casă din apropiere și obținute de The New York Times, sunt cea mai clară dovadă de până acum că bărbații au fost în custodia trupelor ruse cu câteva minute înainte de a fi executați.

„Ostatici zac acolo, lângă gard”, spune persoana care filmează unul dintre videoclipuri. El numără: „Unul, doi, trei, cu siguranță, patru, cinci, șase...” În total, nouă persoane sunt reținute.

Bărbații sunt puși la pământ, inclusiv unul care poartă un hanorac cu glugă albastru strălucitor. Videoclipul se termină. Dar opt martori au povestit pentru The Times ce s-a întâmplat în continuare. Soldații i-au luat pe oamenii din spatele unei clădiri de birouri din apropiere pe care rușii au ocupat-o și au transformat-o într-o bază improvizată. Au fost împușcături. Captivii nu s-au întors. Un videoclip cu dronă filmat o zi mai târziu, pe 5 martie, obținut tot de The Times, este prima dovadă vizuală care confirmă relatările martorilor oculari. Vezi video AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel