O nouă amenințare a lui Lavrov. Până când va prelungi Rusia atacul

Foto: Facebook Serghei Lavrov
Foto: Facebook Serghei Lavrov

Moscova nu va întrerupe războiul din Ucraina înainte de următoarea rundă de discuții de pace, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Vorbind într-un interviu acordat televiziunii de stat ruse, Lavrov a spus că Vladimir Putin a ordonat suspendarea acțiunilor militare în timpul primei runde de discuții dintre negociatorii ruși și ucraineni, relatează The Guardian.

Poziția Moscovei s-a schimbat de atunci, a spus el. Lavrov a spus că nu vede niciun motiv pentru a nu continua discuțiile cu Ucraina, dar a insistat că Moscova nu va opri războiul atunci când părțile se vor reuni din nou.

Focul nu va înceta până la acordul final de pace

„După ce ne-am convins că ucrainenii nu plănuiau reciprocitatea, s-a luat decizia că în următoarele runde de discuții nu va fi o încetare a focului atâta timp cât nu se ajunge la un acord final.”

Ministrul rus de Externe a acuzat săptămâna trecută Kievul că a prezentat Moscovei un proiect de acord de pace „inacceptabil”, care a deviat de la acordurile la care părțile au ajuns anterior. Kievul a respins comentariile lui Lavrov, ca fiind o tactică de a submina Ucraina sau de a distrage atenția de la acuzațiile de crime de război împotriva trupelor ruse.

De asemenea, în interviul difuzat astăzi, Lavrov a spus că apelurile din partea principalului diplomat al UE, Josep Borrell, ca blocul să continue să armeze Kievul au marcat o „întorsătură foarte serioasă” în politica europeană.

Rusia susţine că a distrus sisteme S-300 livrate Ucrainei

Potrivit ministerului de la Moscova, rachete Kalibr lansate duminică de Rusia dinspre mare au distrus patru sisteme S-300 care erau ascunse într-un hangar de la periferia oraşului ucrainean Dnipro.

Rusia susţine că 25 de militari ucraineni au fost de asemenea ucişi în atac. Ministerul Apărării rus nu specifică ce ţară europeană a trimis aceste sisteme S-300 Ucrainei, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel