Urmărește emisiunea live


Copil omorât în bătaie de mama sa. Avea corpul plin de mușcături

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

O mamă din Buzău și-a bătut copilul până l-a lăsat fără suflare.

Într-un acces de furie, femeia de 27 de ani şi-a bătut copilul până l-a ucis. Cel mic se afla în cameră cu doi fraţi mai mari, un băiat de patru ani şi o fată de 11 ani. Pentru un moment, s-a crezut că aceştia l-ar fi lovit, potrivit Antena 3. Cadrele medicale chemate să îl preia pe micuţ l-au găsit în stop cardio respirator. Nu au reuşit să îl mai salveze.

La autopsie, s-a aflat că moartea micuţului a fost violentă, cu hemoragie intracraniană şi cu muşcături pe tot corpul. Fetiţa de 11 ani a femeii a povestit că aceasta l-a bătut şi l-a muşcat, ea motivând că a făcut gestul pentru a-şi putea reveni băiețelul.

Totul s-a întâmplat pe 1 februarie, dar adevărul a ieşit la iveală abia acum. Localnicii spun că cei trei copii au taţi diferiţi, iar copilul decedat ar fi fost născut când concubinul tinerei era plecat din ţară. Bărbatul a acceptat situaţia, dar scandalurile se ţineau lanţ în familie din această cauză. Acesta ar fi fost motivul pentru care tânăra intrase într-o depresie şi se răzbuna periodic pe copil.

Vezi și: Copil de 4 ani, căzut pe geamul unui bloc de locuințe din Pitești

Violența asupra copiilor în familie

Fenomenul violenței asupra copilului rămâne unul ascuns și subraportat, un fenomen ce afectează mai ales copii din grupurile vulnerabile, dar căruia îi cad victime copii din toată societatea. De cele mai multe ori, datele statistice surprind manifestările cele mai violente și cazurile cele mai dramatice ale violenței cu victime copii. 

Cifre îngrijorătoare arată că, în ciuda interzicerii prin lege încă din 2004 a oricărei forme de violență asupra copiilor în familie, părinții nu doar că încă utilizează pedeapsa corporală în practica educațională de zi cu zi, dar un procent semnificativ dintre ei apreciază pozitiv bătaia ca mijloc de educație a copilului, potrivit salvaticopiii.ro.

Convingerea că prin pedepsire copiii vor învăța cele mai importante lecții este extrem de răspândită în rândul părinților. Cu toate astea, ceea ce copiii învață este total diferit de ceea ce încearcă părinții să îi învețe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel