O indoneziancă a apelat la judecători pentru a scăpa de soţul său ieşean. Ce i-a făcut bărbatul

O indoneziancă a apelat la judecători pentru a scăpa de soţul său ieşean. Ce i-a făcut bărbatul / Foto: Pixabay, de Nino Carè
O indoneziancă a apelat la judecători pentru a scăpa de soţul său ieşean. Ce i-a făcut bărbatul / Foto: Pixabay, de Nino Carè

O indoneziancă a cerut în instanță ordin de protecție împotriva soțului său ieșean.

O indoneziancă, măritată cu un ieşean, s-a adresat instanţei pentru a cere un ordin de protecţie împotriva soţului ei. Ordinul a fost emis iniţial pentru o singură lună. După ce femeia a venit cu detalii, termenul a fost majorat la lungimea maximă, scrie Ziarul de Iași.

Ce i-a făcut ieșeanul soției sale

Judecătoria ieşeană a fost sesizată de procurori că pe 11 iunie, în urma unor divergenţe verbale cu soţia sa, F.M. a împins-o pe C.R.W. cu mâna dreaptă, aflată în ghips, gestul spărgând buza femeii. Nu era primul incident, femeia apelând în mai multe rânduri la poliţie. Magistraţii Judecătoriei au apreciat totuşi că situaţia nu este deosebit de gravă, apreciind durata de o lună a ordinului de protecţie „drept rezonabilă în raport cu circumstanţele cauzei şi pentru a scădea în intensitate conflictul dintre părţi”. Judecătorii au dispus evacuarea lui F.M. din locuinţa comună, obligându-l totodată să păstreze o distanţă de minim 100 de metri faţă de soţia sa şi de locul de muncă al acesteia. Instanţa a respins însă cererea femeii ca restricţiile impuse soţului să se aplice şi faţă de fiica lor, considerând că nu există niciun risc.

În plus, bărbatul ar fi amenințat-o cu moartea

În apel, lucrurile au stat altfel. C.R.W. a arătat că lovitura primită de la soţ reprezintă doar o mică parte a conflictului, femeia primind şi ameninţări cu moartea. Ca cetăţean străin, provenită dintr-o cultură total diferită, femeia se afla într-o stare de vulnerabilitate, riscând să rămână sigură într-o ţară despre care nu ştia multe. Documentele şi mesajele telefonice depuse la dosar au fost traduse de un translator de limbă indoneziană desluşind ansamblul relaţiilor dintre C.R.W. şi soţul său.

De cealaltă parte, F.M. a cerut respingerea plângerii depuse de femeie, precizând că nu ar fi existat violenţe reale. Lovirea victimei ar fi avut loc pe fondul unor încercări de apărare. Această explicaţie a fost respinsă de judecători, care au arătat că dacă bărbatul s-ar fi apărat de vreun gest violent al femeii, n-ar fi fost necesar să o împingă sau să o lovească.

Cum și-au argumentat magistrații decizia de a da ordinul de protecție pe termen maxim față de soțul violent

"Tot în această privinţă, instanţa nu poate să ignore conţinutul mesajelor adresate de pârât mamei reclamantei, prin care îi transmitea acesteia că dacă fiica sa (reclamanta) nu pleacă, o va vedea în sicriu. Mai mult decât atât, trebuie observat că pârâtul nu a negat vehement că ar fi trimis asemenea mesaje, în pofida conţinutului grav şi profund îngrijorător al acestora.", au reţinut magistraţii Tribunalului. Ameninţările scrise au reprezentat de altfel principalul motiv pentru care judecătorii au decis schimbarea sentinţei iniţiale. În locul unui ordin de protecţie pe o lună, a fost emis unul cu durata maximă legală, de 6 luni. 

Femeie din Constanța, tăiată pe față de fostul soț, chiar în sala de judecată, deși avea ordin de restricție

Reamintim că în Constanța o femeie a fost tăiată pe față cu un cater de fostul soț, chiar în sala de judecată. Cei doi se aflau în proces de custodie. Potrivit rudelor, femeia era amenințată de câteva luni și avea chiar și un ordin de protecție împotriva bărbatului. Victima a fost grav rănită și a fost dusă de urgență la spital. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel