O furtună de doar 30 de minute a făcut prăpăd în România - VIDEO

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

O furtună de doar 30 de minute a făcut prăpăd în mai multe județe din țară.

Vremea rea face prăpăd în țara noastră. O furtună de doar 30 de minute a făcut distrugeri însemnate în mai multe județe din țară, transmite Realitatea Plus. Cel mai afectat a fost judeţul Iaşi. În oraşele Galaţi, Iaşi şi Vaslui străzile şi mai multe case au fost inundate.

Un bărbat de 44 se luptă să trăiască, după ce a fost lovit de fulger în timp ce se afla pe câmp. Şi în judeţul Brăila grindina a doborât mai mulţi copaci. 

Case din Botoșani, DISTRUSE de rafalele de vânt de peste 120 km/h

În urmă cu trei zile, în satul Bozieni din județul Botoșani două case au rămas fără acoperiș, iar una dintre ele a fost distrusă aproape în totalitate din cauza rafalelor de vânt de peste 100 de kilometri la oră.

Județul  Botoșani s-a aflat în data de 2 august sub Cod Roșu de vreme rea mai bine de o oră. Pompierii au intervenit pentru a-i ajuta pe oameni să mai salveze ce se mai poate. Tot aici, mai mulți copaci au fost doborâți de vânt, au căzut peste cablurile electrice și au blocat drumurile din localitate.

"Norocul meu a fost că eram pe aici prin față și că am dus copiii în casă. M-am prins de ăla de la cerdac de acolo. Mă lua vântul, am zis că mor, pe cuvânt. A smuls grinda cu totul.", a mărturisit proprietarul unei case distruse.

Nuntă cu final tragic. 16 oameni au murit loviți de fulger

Fulgerele au provocat miercuri moartea a 16 persoane aflate la o nuntă în Bangladesh, au indicat autorităţile, potrivit AFP. Invitaţii au fost loviţi de fulgere în momentul când coborau de pe o ambarcaţiune în oraşul Shibganj, situat în apropiere de frontiera cu India, pentru a se adăposti de o furtună, a precizat pentru AFP administratorul guvernamental al oraşului, transmite Agerpres.

Potrivit lui Sakib Al-Rabby, 16 persoane au decedat după ce au fost lovite de fulgere la intervale de câteva secunde în districtul vestic Chapainawabganj. Mireasa nu făcea parte din grupul de nuntaşi, dar mirele a fost rănit.

Sute de persoane sunt ucise în fiecare an de fulgere în Bangladesh. Un organism independent a estimat că anul acesta 349 de persoane au decedat după ce au fost lovite de fulgere. Potrivit unor experţi, defrişările reprezintă cauza unui număr crescut de decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel