O femeie, rătăcită de două zile în Munții Retezat. Patru echipe de salvamontişti o caută. "Se poate întâmpla orice"

O femeie de 61 de ani s-a rătăcit în Munții Retezat. Salvamontiștii o caută de două zile.

Patru echipe de salvamontişti caută o femeie de 61 de ani, din Lugoj, despre care se presupune că s-ar fi rătăcit pe un traseu greu din Masivul Retezat, transmite Agerpres. Pentru a doua zi consecutiv, cei 14 salvatori montani încearcă să o găsească pe femeie. Cercetările au fost extinse în zonele abrupte de pe feţele vârfului Judele (2.398 metri).

"Turista a venit cu soţul în staţiunea locală Râuşor şi a plecat singură pe traseu. Soţul s-a întors şi urma să o aştepte, duminică seara, la barajul Gura Apelor, cu maşina. Nu ştiu cum s-au gândit la acest traseu pentru că este unul greu, de maratonist. Ai nevoie de 12 ore pentru a-l parcurge. Şi pentru noi, salvamontiştii, este greu de parcurs într-o zi", a declarat Ovidiu Bodean, şeful Salvamont Hunedoara.

Este de negăsit

Totuși, eforturile salvamontiștilor nu au dat încă rezultate. Ei au căutat deja pe trei dintre traseele pe care ar fi putut ajunge turista, începând cu lacul Zănoaga. Femeia nu a fost găsită nici la refugiile de la lacurile Bucura şi Zănoaga.

"Vom peria şi toată zona aceea sub Judele, pe faţa nordică şi vestică, pentru că acolo sunt câteva zone de abrupt şi căutările se vor axa pe acea zonă. (...) Nu ştiu de ce a plecat singură. Se poate întâmpla orice. O mică entorsă care te poate imobiliza în potecă. Poţi face hipotermie pentru că este frig, iar turiştii sunt mai puţini, acum, la munte", a declarat Bodean. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel