O femeie însărcinată a refuzat internarea. Injurii și jigniri la adresa personalului medical din maternitate / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

O femeie a refuzat internarea la o maternitate din Bacău.

A fost scandal la o maternitate din Bacău, după ce o gravidă a refuzat internarea. Pacienta susţine că a cerut să plece acasă pe proprie răspundere, dar medicii nu i-au dat voie. Mai mult, aceasta acuza personalul medical de faptul că a fost jignită. Unul dintre medici a filmat-o pe gravida nervoasă și a distribuit imaginile pe Facebook, fapt pentru care a fost sesizată și Comisia de Etică a spitalului. 

Nervoasă, gravida a înjurat şi jignit cadrele medicale.

Întregul scandal a fost filmat de o doctoriţă, iar imaginile au fost postate pe Facebook.

”Pacientă venită la 6 dimineața, internată în urgență, cu sarcină in pericol… la toate încercările medicilor de a-i explica că nu e bine să plece fără investigații și tratament a refuzat!

Pe lângă refuz, ne-am trezit și cu o avalanșă de injurii! Oare asta meritam pentru cele 24 ore de muncă în gardă și efortul depus ca să fie bine?”, a scris pe Facebook, în descrierea clipului video, dr. Raluca Grigoriu, șefă de secție la Maternitatea Bacău.

Comisia de Etică a SJU Bacău a fost sesizată și va începe o anchetă.

”Se va face o anchetă. Va fi instituită Comisia de Etică a SJU Bacău, pentru investigarea cazului și se vor lua măsuri”, a declarat dr. Adina Lupu, directoarea medicală a SJU Bacău.

Aceasta a explicat apoi și care a fost motivul pentru care a decis să filmeze pacienta și să publice apoi imaginile pe Facebook, conform Realitatea Plus.

Pregătirea pentru naștere. Ce obiceiuri aveau gravidele bucureștene la sfârșitul secolului al XIX-lea

Copilăria la români (1850-2050) istorie și prognoză, este o carte care îl are autor pe Adrian Majuru. Ne propunem ca săptămânal să prezentăm pasaje interesante din această amplă lucrare reeditată în 2021.

„În societatea tradițională românească pregătirea pentru naștere reprezintă un adevărat cod de manifestări și ritualuri, interdicții și transformări psihologice, un traseu inițiatic pe care, adeseori, doar mama singură, adolescentă sau matură, trebuie să-l parcurgă, să-i înțeleagă tainele, pentru ca apoi să se poată ajuta de-a lungul creșterii copilului, prin manevrarea cuvintelor sau a zicerilor sacre, proteguitoare pentru ea și nou-născut. Dintre interdicțiile cu caracter general menționăm câteva: „Să nu sufle în cuptorul cu pâine, că face copilul cu limba prinsă”; Să nu stea jos pe prag, căci, dând un dușman cu toporul în prag, copilul se va naște cu buza crăpată” (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel