O femeie a primit INTERZIS la ZOO din cauza relației nesănătoase cu un cimpanzeu

Foto ilustrativ cimpanzeu / Imagine de suju-foto de la Pixabay
Foto ilustrativ cimpanzeu / Imagine de suju-foto de la Pixabay

O grădină zoologică i-a interzis unei femei să mai viziteze un cimpanzeu dat fiind faptul că au dezvoltat 'o relație nesănătoasă'.

Adie T. a fost anunțată săptămâna aceasta de către reprezentanții grădinii zoologice din Anvers, Belgia, că îi va fi interzis să-l mai vadă pe cimpanzeul Chita, în vârstă de 38 de ani, pentru că relația dintre ei perturbă abilitatea animalului de a se atașa de celelalte maimuțe, scrie Insider

Femeia a declarat pentru televiziunea belgiană ATV'îl iubesc pe acel animal și el mă iubește pe mine', menționând că a vizitat cimpanzeul în fiecare săptămână din ultimii 4 ani.

Ea percepe interacțiunile sale cu Chita ca fiind 'o relație reală' și consideră că legătura cu cimpanzeul este similară cu 'o aventură'.

Adie T. le-a arătat reporterilor clipuri în care stătea lipită cu fața de sticla țarcului maimuțelor, 'pupa' animalul și îi făcea cu mâna. 

'Zeci de alți vizitatori au voie să intre în contact cu Chita, dar eu de ce nu?', a mai spus ea.

'Celelalte animale îl ignoră și nu îl consideră ca făcând parte din grup'

Purtătoarea de cuvânt a grădinii zoologice din Anvers, Sarah Lafaut, a explicat pentru ATV că atunci 'când Chita este înconjurat constant de vizitatori, celelalte animale îl ignoră și nu îl consideră ca făcând parte din grup.'

Din cauza interacțiunilor, Chita își petrece tot timpul din afara orelor de vizită în izolare, fiind ostracizat de restul maimuțelor.

'Un animal care este prea concentrat pe oameni este mai puțin respectat de semenii săi', a adăugat Sarah Lafaut.

Inițial, cimpanzeul a fost ținut ca animal de companie. El a fost dat grădinii zoologice după ce proprietarii n-au mai putut să se ocupe de el, potrivit ziarului olandez De Gelderlander

În 2008, Chita a fost rănit grav în timpul unei încăierări cu celelalte maimuțe. 

VEZI ȘI: Un pui de urangutan 'a sărutat' burtica unei gravide, prin geamul de la ZOO

Naomi Davies, în vârstă de 34 de ani, din Gloucester, vizita Grădina Zoologică Twycross împreună cu logodnicul ei, Ben Billingham, când un pui de urangutan i-a sărutat burtica de gravidă. Totul s-a întâmplat în 2019, la patru luni de sarcină, dar imaginile au fost făcute publice recent. 

Cei doi vizitau Grădina Zoologică Twycross când s-au oprit lângă incinta cu pricina. La un moment dat, puiul de urangutan s-a urcat pe spatele unei maimuțe adulte și a sărutat geamul chiar în dreptul burticii femeii. Momentul a fost filmat de Ben Billingham, în vârstă de 40 de ani, potrivit Daily Mail. (Citește continuarea articolului și vezi video AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel