O familie cere în instanță oprirea de urgență a lucrărilor pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2 - VIDEO

O familie cere în intanță oprirea de urgență a lucrărilor pe autostrada A10 Sebeș-Turda lotul 2 / Foto: Captură video Ziarul Unirea
O familie cere în intanță oprirea de urgență a lucrărilor pe autostrada A10 Sebeș-Turda lotul 2 / Foto: Captură video Ziarul Unirea

Un antreprenor grec a montat panouri fonoabsorbante la pasajul DJ 142L, iar o familie cere în instanță oprirea lucrărilor.

Un antreprenor grec a montat panouri fonoabsorbante la pasajul DJ 142L, unde o familie cere de urgență în justiție, oprirea lucrărilor pe autostrada A10 Sebeș-Turda lotul 2, scrie Ziarul Unirea.

De ce cer oamenii oprirea lucrărilor

Familia susține că este deranjată de disconfortul provocat de praf și zgomot, în condițiile în care lucrările de construcție se derulează la câțiva metri de casa în care locuiesc. Situația este oarecum similară cu cea înregistrată pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, în zona Oarda. Și acolo proprietarii unei case aflată în imediata apropiere a șantierului au reușit să blocheze, chiar dacă temporar, în justiție, lucrările urmare a zgomotului și prafului din șantier, făcut de către constructor.

Judecătoria Aiud a dat termen pentru pronunțare data de 16 septembrie 2021. Totuși, antreprenorul grec a montat deja panouri fonoabsorbante.

VEZI ȘI: Autostrăzi blocate din cauza gândacului cafeniu sau a urşilor. Se cere echilibru între ONG-uri şi instituţii publice. "Studii comandate, cu rezultat ştiut. Lucruri duse spre absurd"

Un zid le va trece prin fața casei

Pe lângă cererea de suspendare a lucrărilor, familia din Sâncrai mai are pe fond o acțiune. Aceștia sunt deranjați și de faptul că zidul viitorului drum de sprijin a rampei DJ 142L, îi va trece exact prin fața casei. Traseul acestui drum județean a fost mutat cu câțiva metri față de vechiul amplasament, astfel încât rampa de coborâre ce va supratraversa autostrada va fi la câțiva metri de acces în curtea locuinței familiei respective.

Lucrările la rampă sunt realizate de o companie din România, iar lucrările ar putea fi deja finalizate joi seara, 16 septembrie, data următorului termen de judecată. Rămâne de văzut cum va aprecia instanța de judecată toate aceste aspecte, dacă va considera sau nu că panourile fonoabsorbante montate deja sunt suficiente, sau va dispune suspendarea lucrărilor și luarea unor măsuri suplimentare pentru a nu a fi afectată familia care locuiește în aproprierea șantierului.

VEZI ȘI: O alunecare de teren de pe Autostrada Transilvania a blocat lucrările - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel