O explozie din Kabul a ucis 21 de persoane. Principalul spital din oraș a fost luat cu asalt de răniți

Sursă foto: Pexels (Mohammad Husaini)
Sursă foto: Pexels (Mohammad Husaini)

O explozie a avut loc la o moschee din Kabul în timpul rugăciunii de seară. 

O explozie uriașă care a avut loc la o moschee aglomerată din capitala afgană Kabul, a ucis 21 de persoane, transmite poliția de sub regimul taliban. Alte 33 de persoane au fost rănite, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Kabul pentru BBC, Khalid Zadran.

Explozia de miercuri a avut loc în timpul rugăciunilor de seară. Se spune că imamul moscheii se află printre morți.

Nu este clar cine s-a aflat în spatele atacului, la o săptămână după ce un așa-zis militant al Statului Islamic (IS) a ucis un cleric pro-taliban într-o explozie sinucigașă, tot în Kabul. Forțele de securitate au închis acum scena exploziei din Kabul. Martorii au descris că au auzit o explozie puternică care a spart ferestrele clădirilor din apropiere.

Spitalul principal din oraș a operat toată noaptea răniții de la moschee

„Am văzut că atât de mulți oameni au fost uciși, unii oameni au fost aruncați pe ferestrele moscheii”, a declarat un martor ocular pentru agenția de presă Reuters.

Stefano Sozza, șeful unei organizații medicale de caritate, care conduce spitalul principal al orașului, a declarat pentru BBC că grupul său a tratat deja 35 de persoane, inclusiv copii.

"Medicii noștri au operat pacienții care aveau nevoie de asistență chirurgicală toată noaptea. Rănile au fost legate în principal de explozie, așa că în interiorul cadavrelor erau obuze și răni arzătoare peste tot corpurile victimelor".

VEZI acest eveniment și altele în live text ”Azi, în lume”

Afganii care au lucrat cu cetățenii străini sunt vizați de guvernul taliban

Ammar poartă într-o pungă de plastic o grămadă de hârtii care se numără printre cele mai prețioase bunuri ale sale chiar acum. Pentru a realiza interviul cu BBC, ar fi atras prea multă atenție să îl facă acasă, așa că a fugit cu motocicleta lui într-un loc sigur, speriat în timpul călătoriei că ar putea fi percheziționat la un punct de control taliban și s-ar putea găsi hârtiile atât de importante.

Documentele includ contractul său ca profesor cu British Council pentru doi ani și alte dovezi ale asocierii sale cu Regatul Unit, care speră că îl vor ajuta pe el și familia sa să ajungă în siguranță. Se teme pentru viața lui din cauza muncii sale cu guvernul Regatului Unit.

”Sunt cu ochii pe mine”

„Am predat cultura Regatului Unit și valorile lor în Afganistan. Pe lângă limba engleză, am predat și despre egalitate, diversitate și incluziune. Conform convingerilor lor, ale talibanilor, este în afara islamului, este ilegal. De aceea ei cred că suntem criminali și trebuie să fim pedepsiți. De aceea ne simțim amenințați", a spus Ammar. 

El a fost reținut anterior de talibani - și se teme că munca lui i-a pus și familia în pericol.

„M-au dus la secția de poliție întrebând dacă am lucrat pentru un guvern străin. Din fericire, nu au găsit nicio dovadă în casa mea sau pe telefon. Dar nu cred că este sfârșitul. Ei sunt cu ochii pe mine”, a spus speriat bărbatul 

El a spus că credea că explozia a fost în interiorul moscheii. „Probabil că a intrat cineva în timpul rugăciunii, așa că era aglomerat în acel moment și apoi [atacatorul] a activat acest dispozitiv exploziv improvizat care ardea. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel