O brutărie din Germania a primit o factură de 330.000 de euro pentru gaz: Sunt nebuni? Anul trecut am plătit 5.856 de euro

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

O celebră brutărie din Hanovra s-a trezit cu o factură extrem de mare la gaz.

Compania de energie E.on a emis o factură de gaz extrem de mare unei brutării din Hanovra deținută de Eckehard Vatter. Compania a primit o factură de 330.000 de euro pentru consumul de gaz în ultimele patru luni. În plus, bărbatul trebuie să plătească suma în termen de 14 zile, a informat postul de știri german Junge Freiheit.

„Sunt nebuni?”, a reacționat Vatter indignat, potrivit ziarului Bild. „Cu un an în urmă, am plătit 5.856 de euro pentru gazul pentru încălzirea cuptoarelor”, a explicat el.

Acesta încheiase anterior un contract cu garanție de preț până la sfârșitul anului 2023. Totuși, acesta ar fi fost reziliat brusc. Acum, noul său furnizor de energie cere o creștere a prețului cu 1.200%. De asemenea, nu a fost expus niciun motiv pentru creșterea prețului.

Întrucât marea sa brutărie este o afacere meșteșugărească în temeiul dreptului comercial, nu a putut primi niciun sprijin din partea statului. El susține că a plătit taxe în jur de 19,9 milioane de euro în ultimii ani. Vatter a participat recent la o manifestație la Hanovra cu aproximativ 1.000 de colegi sub deviza: „În curând cuptorul va fi oprit!”, scrie RMX.

Germania vrea să naționalizeze compania care importă gaz rusesc

Berlinul vrea să naționalizeze compania energetică UNIPER care reprezintă cel mai mare importator de gaz rusesc din Germania. Guvernul ar urma să negocieze o majorare directă de capital, care să ducă la un pachet majoritar semnificativ la stat, potrivit mai multor surse de presă națională, chiar dacă executivul lui Olaf Scholz nu a vrut să confirme, admițând doar că există discuții în derulare. "După cum știți, sunt discuții cu Uniper. Dar să nu speculăm acum", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei condus de Robert Habeck, potrivit Europa Today.

Acordul a fost conceput după ce UNIPER și-a cheltuit rezervele de lichiditate prin aprovizionarea cu gaze pe piața scumpă la vedere, după ce Moscova a redus fluxurile Nord Stream, declanșând un pachet de ajutor public convenit în iulie. Dar acel pachet, care a urcat la 19 miliarde de euro, nu mai este suficient și UNIPER are nevoie de mai mult. 

O persoană familiarizată cu problema a declarat pentru Reuters că nevoile suplimentare de capital ale UNIPER ar putea depăși 8 miliarde de euro. Bloomberg a raportat că guvernul ar putea achiziționa o participație de peste 50%, citând surse familiare cu chestiunea. "Naționalizarea este singura soluție rămasă, resursele de capital ale Uniper sunt complet scufundate. Din punct de vedere matematic, nu se mai poate face nimic", a declarat sursa agenției, explicând că statul va lua mai mult de 50% miza, probabil și proprietatea deplină (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel