Nutzi, retragere definitivă. Ultima filă de jurnal de Cotroceni

DCNews Team / 01 ian 2017 / 11:44 Salveaza PDF Comentarii


"Gata. Ajunge. Ça suffit". Cu acest mesaj începe ultima pagină a jurnalului de Cotroceni.


Nutzi, spaima Constituții, nu mai apare în Cațavencii. Jurnalul de Cotroceni, scris de Ars Amatoria, a fost una dintre cele mai savurate rubrici ale singurei reviste de umor politic din România, timp de 20 de ani.

Echipa condusă de Doru Bușcu și Mircea Dinescu a găzduit-o pe Nutzi în penultima pagină, la Cațavencu, Academia Cațavencu și Cațavencii, ceea ce demonstrează că rubrica s-a bucurat de o mare popularitate printre cititori.
De ce a renunțat Ars Amatoria la un personaj cult în presa de după 1989? "Mon lecteur, mon semblable, mon frere a îmbătrânit, iar cei tineri îmbătrânesc și ei, scufundați în Facebook", mărturisește autorul celebrelor pagini ale Jurnalului de Cotroceni. Am trecut prin trei dictaturi, dar nu o mai suport, după alegerile astea, și pe a patra, se plânge "confidenta" lui Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu și Klaus Iohannis.
Ars Amatoria se retrage, dar fidelii acestei rubrici mai pot găsi, în biblioteci, cartea lui Ioan Groșan și Ion Barbu.

Ultima mărturisire, din numărul 51(282) al săptămânalului Cațavencii, este că Mircea Dinescu, la Lacrimi și sfinți, era cât pe ce să o facă pe Nutzi să socializeze cu tiza ei de la Cotroceni.

"Bine că nu s-a întâmplat așa, fiindcă uite unde e acum Elena Udrea și unde sunt eu", scrie, în rubrica de adio, Nutzi, spaima Constituții.

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28