Numărul susţinătorilor statului palestinian e mai mare decât al celor care se opun - SONDAJ

palestinian-flag
palestinian-flag

Palestinienii vor recunoaştere internaţională a statului lor, în interiorul graniţelor din 1967 - ce includeau Cisiordania, inclusiv Ierusalimul de Est, şi Fâşia Gaza. În acest sens, un sondaj global realizat de BBC arată că numărul oamenilor care susţin recunoaşterea statului palestinian la ONU este mai mare decât numărul celor care se opun, în condiţiile în care liderii palestinieni vor merge săptămâna aceasta la Naţiunile Unite pentru a cere acest lucru.

Studiul, realizat în 19 ţări, arată că 49% dintre persoane intervievate susţin propunerea, în timp ce 21% cred că guvernele lor ar trebui să o blocheze.

Sondajul, desfăşurat de BBC şi GlobeScan, arată că majoritatea susţin recunoaşterea statului palestinian în patru ţări predominant musulmane, în timp ce chinezii se opun vehement.

Chiar şi în ţările unde s-a înregistrat cea mai mare opoziţie, mai mulţi oameni susţin rezoluţin decât se opun.

În Statele Unite şi Filipine, 36% dintre persoane intervievate se opun rezoluţiei, însă 45% dintre americani şi 56% dintre filipinezi o susţin.

Cel mai scăzut nivel de susţinere a fost înregistrat în India, cu 32% pentru şi 25% împotrivă. Numeroase persoane sunt nehotărâte.

La polul opus se află Egiptul - 90% sunt în favoarea demersului, 9% se opun.

În ceea ce priveşte alte ţări musulmane, în Turcia 60% sunt pentru, 19% împotrivă, în Pakistan 52% sunt pentru, 12% împotrivă, iar în Indonezia 51% sunt pentru, 16% împotrivă.

În cele mai mari trei state UE incluse în sondaj, tendinţa a fost confirmată: Franţa - 54% susţin, 20% se opun, Germania - 53% susţin, 28% se opun, iar Marea Britanie - 53% susţin, 26% se opun.

În total, 30% dintre persoanele întrebate nu au oferit un răspuns clar sau consideră că ţara lor ar trebui să se abţină

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 20.446 de persoane din 19 ţări, în perioada 3 iulie - 29 august. Marja de eroare este de plus, minus 2,1% - 3,5%.

Palestinienii au anunţat că vor cere să devină membri cu drepturi depline la ONU săptămâna aceasta, dar Statele Unite îşi vor folosi dreptul de veto.

Citește și:

Mahmoud Abbas va cere aderarea Palestinei la ONU, la 23 septembrie

SUA îşi vor exercita dreptul de veto privind o cerere de aderare a unui stat Palestina la ONU

UE îndeamnă la o soluţie „constructivă“ în problema unui stat palestinian

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel