"Nu știu cât de serioasă a fost Merkel când a vorbit despre acest subiect". Cifra care dă fiori Europei

Angela Merkel făcut o declarație controversată în contextul crizei imigranților. Cancelarul a declarat că nu există o limită pentru refugiaţii care vor fi primiţi în Germania în acest moment, şi că se aşteaptă ca cifra să ajungă la 800.000 de oameni doar până la finalul anului.

Germania este ţara care va primi cei mai mulţi refugiaţi veniţi din sud-estul Europei şi se bucură de susţinere la nivel internaţional în acest demers. Doar că dacă Germania ar primi 800.000 de refugiați, problema imigranților ar fi oarecum rezolvată. 

Profesorul Adrian Niculescu, contactat de DC News, a lansat o ipoteză referitoare la declarația Angelei Merkel prin care a spus că Germania este gata să primească 800.000 de refugiați în acest an.

"Problema (n.r - imigranților) nu ar mai exista dacă Germania ar primi 800.000 de refugiați. O fi citit Angela Merkel greșit. Numărul de 800.000 este un număr asumat. Se pare că la Munchen sunt manifestații de mare solidarizare: se duc alimente, apă, instrumente sanitare etc. Nu știu cât va dura - pe termen lung - acest ajutor umanitar și mi-e teamă că va avea un efect devastator asupra situației politice și va avea un efect catalizator pentru mișcările de extremă dreaptă", ne-a spus Adrian Niculescu.

"Eu nu știu cât de serioasă a fost Angela Merkel când a vorbit despre 800.000 de refugiați. Cred că a luat-o gura pe dinainte. Probabil era vorba despre 80.000. Repet: este absolut o ipoteză. Acum, doamna Merkel se cam teme de chestia aceasta și a rugat să blocheze fluxul, dar așa... mai mult implicit", a mai spus istoricul pentru DC News.

VEZI ȘI: UE, situație fără precedent. "Rusia își freacă mâinile", spune Adrian Niculescu

Număr mare de cereri de azil

În Germania s-au înregistrat 104.460 de cereri de azil, doar în luna august a acestui an. Autorităţile estimează că cifrele înregistrate în 2015 vor fi de patru ori mai mari decât în anul precedent.

Foarte mulţi dintre refugiaţi sunt atraşi de perspectivele prosperităţii financiare, beneficiile sistemului şi sistemul de legi.

Merkel a insistat că Berlin poate să adminsitreze fluxul record de migranţi fără să crească taxe sau să rişte dezechilibre economice.

VEZI ȘI: România, în fața unei provocări decisive: "Vor considera o catastrofă pentru ei" - EXCLUSIV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel