Nu mai arunca semințele de la pepene! Sunt o adevărata minune pentru organism

Fotografie de la Stephen Audu: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/fructe-fruct-pepene-verde-pepene-ro-u-6604313/
Fotografie de la Stephen Audu: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/fructe-fruct-pepene-verde-pepene-ro-u-6604313/

Nu mai arunca semințele de la pepene! Sunt o adevărata minune pentru organism.

Pepenele este considerat izvor de sănătate datorită vitaminelor și mineralelor pe care le conține. Dar și semințele sunt utile pentru sănătate. Iată la ce sunt bune!

În unele țări asiatice, semințele de pepene sunt uscate, prăjite și apoi consumate ca gustare. Sunt o sursă valoroasă de proteine: o cană are 30 de grame, adică peste 60% din doza zilnică recomandată. 

Arginina este un important aminoacid din proteinele semințelor de pepene. Aceasta reglează tensiunea și previne bolile de inimă. Arginina este benefică și în bolile de ficat. 

Un alt aminoacid din semințe de pepene este lizina, care ajută la regenerarea țesuturilor.

La fel ca pepenele, semințele sunt și ele bogate în complexul de vitamine B, niacina fiind în cantitate mare: o cană cu semințe uscate conține 3,8 grame, adică 19% din necesarul zilnic. Semințele de pepene sunt utile în sănătatea sistemului nervos, a celui digestiv și în frumusețea pielii.

Dintre minerale, magneziul este din abundență în semințe de pepene. O cană furnizează 550 mg de magneziu, adică 140% din doza zilnică recomandată. Acestea ajută la combaterea stresului și oboselii. 

Semințele de pepene conțin și grăsimi, dar dintre cele bune, printre care acizii grași omega 3, care combat inflamația și reduc colesterolul.

VEZI ȘI: Câteva trucuri care te ajută să alegi un pepene delicios

Vrei să cumperi cel mai bun pepene?

Iată câteva trucuri care te ajută să cumperi un pepene delicios.

1. Lipsa fermității este un indiciu că pepenele verde este trecut sau a suferit daune. Din acest motiv, atunci când cumpărăm, trebuie să atingem ușor coaja și să verificăm dacă și-a menținut duritatea.

2. Odată ce ajungem la supermarket, la piață sau la magazinul nostru de legume-fructe, există câteva trucuri pentru a face o alegere bună. Atunci când cumpărăm un pepene este de preferat să alegem exemplarele care se află în vârful grămezii, acestea fiind cele care suferă cele mai puține lovituri și stau în cele mai potrivite condiții.

3. Atunci când alegeți un pepene, uitați-vă după defectele vizibile. Coaja trebuie să fie lipsită de crăpături, zgârieturi și denivelări. Toate aceste semne pot indica un pepene care nu mai este bun.

VEZI ȘI: Carmen Brumă vă spune cum trebuie să arate porția corectă de pepene. Ați mâncat vreodată atât?! / foto

Carmen Brumă vă spune cum trebuie să arate porția corectă de pepene.

Tuturor ne place pepenele verde, dar unii mâncăm în cantități industriale. Cum arată, de fapt, porția corectă? Ne-a arătat Carmen Brumă: iată aici imaginea!

Pepenele roșu este foarte sărac în grăsimi și calorii: 100 de grame de pepene roșu, de exemplu, conțin doar 30 de calorii și zero grăsimi. De asemenea, pepenele roșu mai este bogat în vitamina A (alt antioxidat natural), foarte utilă pentru imunitate și vedere. Medicii spun că fructele bogate în vitamina A îți pot ajuta corpul să se protejeze mai bine și împotriva cancerului pulmonar. Dincolo de asta, pepenele roșu mai conține și licopen, care protejează pielea de razele UV și ajută la prevenirea cancerului de prostată. Asemenea pepenelui galben, cel roșu e o sursă bogată de potasiu, care te ajută să îți păstrezi inima sănătoasă, dar și de vitamina C, care îți ajută corpul să dezvolte o rezistență mai mare la diverși agenți infecțioși. 

Datorită conținutului bogat în nutrienți și apă, pepenele roșu are o mulțime de beneficii și pentru frumusețe, în general, și pentru piele, în mod special. De exemplu, pepenele roșu e ideal pentru hidratarea tenului uscat, exfoliază foarte bine pielea și stimulează producția de colagen, ceea ce înseamnă că, dacă îl folosești la prepararea măștilor, pielea ta va rămâne fermă un timp mult mai îndelungat. Poți crea măști pe baza de pepene și la tine acasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel