Noutăți din scandalul Qatargate. Eurodeputata Eva Kaili rămâne în detenţie. Anunțul avocatului

Vicepreședintele Parlamentului European, Eva Kaili. Sursa Agerpres
Vicepreședintele Parlamentului European, Eva Kaili. Sursa Agerpres

Eva Kaili a fost acuzată de corupţie, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat, în legătură cu tentative ale statului Qatar de a influenţa decizii economice şi politice ale Parlamentului European ce privesc situaţia drepturilor omului în această ţară.

 

Aducerea eurodeputatei socialiste elene, Eva Kaili, în faţa justiţiei belgiene, în presupusul scandal de corupţie legat de Qatar ('Qatargate'), a fost amânată pentru data de 22 decembrie, a anunţat miercuri avocatul europarlamentarei, André Risopoulos, potrivit Agerpres.

Potrivit presei belgiene, alături de Eva Kaili, au mai fost inculpaţi şi reţinuţi pentru aceleaşi delicte partenerul eurodeputatului, Francesco Giorgi, consilier în Parlamentul European, un lobbyist de la Bruxelles şi fostul eurodeputat italian, Pier Antonio Panzeri, în urma percheziţiilor la domiciliul acestuia fiind găsită o sumă de peste un milion de euro.

Justiţia belgiană va decide dacă aceştia rămân în arest sau nu.

Cazul a fost disjuns pentru Eva Kaili, care nu a putut fi prezentă miercuri la tribunal din cauza unei mişcări greviste în închisoarea unde se află, a explicat avocatul său. În aceste condiţii, apărarea a solicitat amânarea audierii pentru data de 22 decembrie.

Un alt avocat al eurodeputatei, Michalis Dimitrakopoulos, a declarat marţi pentru AFP, la Atena, că Eva Kaili nu are cunoştinţă de existenţa banilor în domiciliul său din Bruxelles. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel