Noul Cod de Procedură Civilă intră în vigoare de la 1 iunie 2012

predoiu in turneu prin europa
predoiu in turneu prin europa

Guvernul a decis ca   noul Cod de Procedură Civilă să intre în vigoare la data de 1 iunie 2012, propunerea în acest sens urmând să fie transmisă Parlamentului, a anunţat ministrul Justiţiei.

„Astăzi Guvernul a aprobat un proiect de lege privind punerea în aplicare a acestui nou Cod de Procedură Civilă. Principala soluţie normativă cuprinsă în cadrul acestui proiect este data de punere în aplicare a noului Cod. Potrivit deciziei de azi a Guvernului, noi vom propune Parlamentului, prin proiect, data de 1 iunie 2012 de punere în aplicare a noului Cod de Procedură Civilă”, a declarat Cătălin Predoiu, la Palatul Victoria.

Ministrul Justiţiei a mai arătat că o altă prevedere se referă la faptul că „cererile şi executările silite începute înainte de data punerii în aplicare a noului Cod vor continua pe procedura care era în vigoare la momentul începerii acestor cereri”. Respectiv, cererile şi executările silite care sunt iniţiate după 1 iunie 2012 vor fi soluţionate potrivit noului Cod de Procedură Civilă. „Noi am optat pentru această regulă de drept tranzitoriu pentru a fi cât mai limpede cu privire la modalitatea de soluţionare a cererilor în curs”, a mai precizat ministrul Justiţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel