Nouă persoane, între care trei medici, reţinute în dosarul reţetelor false

În dosarul rețetelor false, magistrații au decis reținerea a nouă persoane, printre acestea numărându-se  şi Iuliana Ilincea, directoarea lanţului de farmacii Rețeta, dar și medici, farmacişti şi intermediari.

Evaziunea, creată pe spatele bolnavilor de cancer din România, se ridică la 3,5 milioane de euro.

În timp ce nouă persoane au primit ordonanță de reținere pentru 24 de ore, ceilalți medici și farmaciști au putut pleca acasă.

La audieri a fost adus şi omul de afaceri sibian Ilie Vonica, proprietarul grupului Polisano, din care face parte şi lanţul de farmacii Reţeta, dar şi Ioana Vonica, soţia acestuia.

Sume fabuloase au fost descoperite în cabinetele particulare a trei medici de la Secţia de Hematologie a Institutului Clinic Fundeni. În urma mai multor percheziţii organizate cu sprijinul SRI, anchetatorii au găsit, la un singur doctor: 100.000 de euro, 140.000 de dolari şi 250.000 de lei. Descinderi au fost şi la spital.

Citește și: Percheziţii la medicii şi farmaciştii din Bucureşti şi trei judeţe pentru un prejudiciu de 3.5 milioane de euro

Medicii sunt acuzați că au întocmit rețete false pentru bolnavii de cancer. Potrivit anchetatorilor, nu mai puțin de 1.100 de rețete au fost decontate prin Casa de Asigurări București, în valoare de de 8,3 milioane de lei.

Descinderi au avut loc și în Sibiu, la sediul firmei care deține rețeaua de farmacii Rețeta. Acțiunea a durat mai multe ore, timp în care la audieri au fost chemați mai mulți medici.

La un medic din Sibiu anchetatorii au găsit 560.000 de lei, 5.000 de euro și 5.000 de dolari, iar în torpedoul autoturismului unui intermediar a fost găsită suma de 70.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel