Noua lege a Rusiei privind agenții străini va intra în vigoare joi. Ce putere acordă legea

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Rusia lui Vladimir Putin va implementa o nouă Lege a agenților străini care va permite guvernului rus un domeniu mai larg de acțiune împotriva ”agenților străini”.

Joi, va intra în vigoare o nouă lege care va oferi  Guvernului Rusiei o sferă mai largă de a-i urmări pe cei care contestă regimul lui Vladimir Putin. Noua lege este rezultatul amendamentelor care au fost aprobate de Vladimir Putin în iulie. Modificările au fost aduse legii agenților străini, care a fost introdusă încă din 2012. 

Noua legislație cu modificările va intra în vigoare de la 1 decembrie și, ca parte a noilor modificări, definiția termenului de agent străin a fost extinsă. Potrivit unui raport de la Newsweek citat de Republik World, legea nou modificată poate urmări acele persoane și grupuri care sunt ”afiliate cu agenți străini”. Vyacheslav Volodin, președintele Dumei (parlamentul Rusiei) a spus că noua lege vizează persoanele care lucrează pentru națiunile străine în schimbul unor finanțări. 

Legea agenților străini 

O listă a agenților va fi ținută de ministrul rus al Justiției  și va include persoane fizice  sau organizații care au primit finanțare din străinate. Site-urile web ale organizațiilor din această listă pot fi blocate fără o hotărâre judecătorească. De asemenea, organizațiile și persoanele de pe această listă nu vor putea lucra cu tinerii din Rusia și nu vor putea primi finanțare de la stat. De asemenea, aceștia nu vor fi eligibili pentru posturi de predare la universități.

Mai mult, un decret adoptat pe 10 noiembrie va permite Guvernului rus să facă publice detaliile personale ale persoanelor aflate pe acea listă. Ministerul britanic al Apărării a spus că legea va expune oamenii riscului de hărțuire. 

Ministerul britanic al Apărării a mai adăugat că noua lege va extinde puterile statului rus. Legea agenților străini este o încercare preventivă de a ”preveni o disidență internă mai mare, deoarece conflictul din Ucraina rămâne nerezolvat și afectează din ce în ce mai mult viața de zi cu zi a rușilor”, potrivit Ministerului Britanic al Apărării.

Citește și:

Șoigu anunță pregătirea cu succes a peste 300 de mii de militari ca parte a mobilizării parțiale

Peste 300.000 de rezerviști și voluntari au fost instruiți ca parte a mobilizării parțiale în două luni, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, scrie Interfax.

"Aproximativ 8.000 de echipaje de vehicule de luptă și tancuri, echipaje de sisteme de artilerie, sisteme de apărare aeriană, avioane fără pilot și sisteme de război electronic, comunicații hardware, au fost folosite în centrele de antrenament", a declarat Șoigu la o întâlnire a Ministerului rus al Apărării, miercuri.

Potrivit acestuia, aproximativ 3.000 de instructori au fost implicați în pregătirea de luptă a noilor formațiuni militare, fiind implicate peste 100 de poligoane de antrenament din Rusia și Belarus.

"Militarii au primit cunoștințele și abilitățile necesare pentru îndeplinirea cu succes a luptei și a sarcinilor speciale, atât în ​​mod independent, cât și ca parte a unităților", a spus Șoigu... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel