Șoigu anunță pregătirea cu succes a peste 300 de mii de militari ca parte a mobilizării parțiale

Șoigu anunță pregătirea cu succes a peste 300 de mii de militari ca parte a mobilizării parțiale / Foto: Pixabay, de ThePixelman
Șoigu anunță pregătirea cu succes a peste 300 de mii de militari ca parte a mobilizării parțiale / Foto: Pixabay, de ThePixelman

Serghei Șoigu a anunțat pregătirea a peste 300 de mii de militari ca parte a mobilizării parțiale.

Peste 300.000 de rezerviști și voluntari au fost instruiți ca parte a mobilizării parțiale în două luni, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, scrie Interfax.

"Aproximativ 8.000 de echipaje de vehicule de luptă și tancuri, echipaje de sisteme de artilerie, sisteme de apărare aeriană, avioane fără pilot și sisteme de război electronic, comunicații hardware, au fost folosite în centrele de antrenament", a declarat Șoigu la o întâlnire a Ministerului rus al Apărării, miercuri.

Potrivit acestuia, aproximativ 3.000 de instructori au fost implicați în pregătirea de luptă a noilor formațiuni militare, fiind implicate peste 100 de poligoane de antrenament din Rusia și Belarus.

"Militarii au primit cunoștințele și abilitățile necesare pentru îndeplinirea cu succes a luptei și a sarcinilor speciale, atât în ​​mod independent, cât și ca parte a unităților", a spus Șoigu.

"Vladimir, răspunde-ne". Mamele şi soţiile ruşilor trimişi în Ucraina, apel către Putin

Mame şi soţii ale soldaţilor ruşi mobilizaţi pentru a lupta în Ucraina se reunesc în toată Rusia de câteva săptămâni şi cer prin mesaje video difuzate pe canale de internet în limba rusă ca preşedintele Vladimir Putin să-şi respecte promisiunile făcute, relatează France Presse.

După ce a ordonat o mobilizare parţială în septembrie, Kremlinul a dat asigurări că sutele de mii de înrolaţi vor urma un antrenament solid, vor primi un echipament bun şi nu vor fi trimişi în prima linie a războiului din Ucraina.

Însă au fost înregistrate numeroase încălcări ale acestor promisiuni: moartea pe front a celor recent mobilizaţi, mobilizarea unor bărbaţi inapţi pentru serviciul militar, a unor taţi de familii numeroase sau prea vârstnici, absenţa echipamentului adecvat şi a instruirii militare pentru cei chemaţi sub arme.

Această mobilizare dezordonată, care a obligat autorităţile ruse să admită comiterea unor "erori", a provocat îngrijorare în rândul soldaţilor trimişi în Ucraina.

Această îngrijorare, care riscă să degenereze în proteste, pune Kremlinul într-o situaţie delicată: dacă autorităţile reprimă în mod implacabil orice împotrivire faţă de ofensiva în Ucraina, cuvântul soţiilor de soldaţi este sfânt şi întemniţarea lor ar provoca un şoc în Rusia.

Semn că puterea ia aceasta în serios, Putin urmează pentru prima oară să se întâlnească vineri cu mame ale militarilor trimişi în Ucraina. Dar unele rude ale celor mobilizaţi anticipează o reuniune atent coregrafiată, fără discuţii de fond.

Putin va întâlni "mame scoase din mâneca sa, care vor pune întrebări adecvate şi îi vor mulţumi, ca de fiecare dată", şi-a exprimat regretul Olga Ţukanova, mama unui tânăr care îşi efectuează serviciul militar.

"Vladimir Vladimirovici, răspundeţi la întrebările noastre!", lansează această femeie, care vrea să se asigure că fiul său de 20 de ani nu va fi trimis ilegal pe front sau la frontiera cu Ucraina, unde obuzele cad de asemenea.

Ea a venit special la Moscova din oraşul Samara, situat la 900 km est, cu speranţa că va fi primită la Kremlin. Degeaba. "Cred că ei se tem că i se va pune întrebări incomode. Dar el trebuie să rezolve problema!", afirmă ea. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel