Nou SF pentru autostrada Târgu Mureș - Ungheni. Vosganian: Exasperant! Primul s-a făcut în când eram în Guvern, în 2007

Varujan Vosganian  Foto: Crișan Andreescu
Varujan Vosganian Foto: Crișan Andreescu

"Exasperant!!! S-a semnat al enșpelea studiu de fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni!!!", transmite Varujan Vosganian. 

"Primul studiu de prefezabilitate a început pe vremea când eram în Guvern, în anul 2007. În 2009 s-a dispus realizarea studiului de fezabilitate. În 2013, când eram iarăși în Guvern, s-a decis revizuirea studiului care era depășit. În 2014 a pornit revizuirea, dar a fost abandonată în 2015. În 2018 s-a lansat un nou studiu de fezabilitate care ar fi trebuit să se termine în decembrie al aceluiași an. (!) Între timp, la intervenția Curții de Conturi și a DNA diferite faze ale studiilor de fezabilitate anterioare au fost blocate.

Noul Guvern PNL în toamna lui 2019 a anunțat completarea și revizuirea studiului de fezabilitate din fonduri europene. În septembrie 2020 s-a anunțat iarăși licitație pentru completarea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic. Acum se semnează începerea unui nou studiu de fezabilitate, de fapt revizuirea celor precedente.

Tot fezabilitând și revizuind, o viziune ultraoptimistă spune că autostrada va fi gata peste șase ani, deși nu e clar cum anume va fi finanțată. Sumele alocate din buget pe următorii ani sunt de batjocură iar așa-numitul Plan de Relansare și Reziliență e încă la stadiul de negociere", a scris Varujan Vosganian pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel