Nou incident în Marea Neagră: Olanda acuză Rusia

Nou incident în Marea Neagră: Olanda acuză Rusia / Foto: Pixabay
Nou incident în Marea Neagră: Olanda acuză Rusia / Foto: Pixabay

Nou incident în Marea Neagră. Olanda acuză Rusia a hărţuit o fregată a forţelor navale olandeze.

Ministerul olandez al Apărării a declarat marţi că avioane de vânătoare ruseşti au hărţuit pe 24 iunie în Marea Neagră o fregată a forţelor navale olandeze, relatează Agerpres, citând Reuters.

Potrivit ministerului olandez, avioanele militare ruse au simulat atacuri asupra fregatei Evertsen şi i-au bruiat acesteia sistemele de comunicaţii.

Aceste acţiuni au durat cinci ore în data de 24 iunie şi ele sunt contrare dreptului de liberă utilizare a mării, notează Ministerul olandez al Apărării în declaraţia sa.

Fregata Evertsen participă la exerciţiul multinaţional "Sea Breeze 21, organizat de forţele navale ale Statelor Unite ale Americii şi cele ale Ucrainei, în apele internaţionale ale Mării Negre şi în raioane de instrucţie terestre din zona Odessa. Incidentul vine la o săptămână de când o zi ruşii au intervenit după ce un distrugător britanic s-a apropiat de Peninsula Crimeea, anexată de Rusia.

Incidentul în care a fost implicat distrugătorul HMS Defender

Reamintim că o navă militară rusă a tras focuri de avertisment, pe 23 iunie, asupra distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale britanice după ce acesta a intrat în apele ruseşti din Marea Neagră, iar un avion rusesc a lansat bombe în calea sa, a declarat miercuri Ministerul rus al Apărării, citat de TASS, scrie Agerpres. 

Defender a părăsit apele ruseşti la scurt timp, după ce înaintase până la 3 kilometri în interiorul acestora, a adăugat ministerul rus. Totuși, ulterior, Ministerul britanic al Apărării a confirmat faptul că distrugătorul HMS Defender s-a apropiat de Peninsula Crimeea, dar a negat informaţiile privind focurile de avertisment trase de Forţele Navale ruse, scrie Mediafax. 

"Nu a fost tras niciun foc de avertisment în apropierea navei HMS Defender. Nava Forţelor Navale Regale a efectuat un tranzit inofensiv prin apele teritoriale ucrainene, în conformitate cu dreptul internaţional", a comunicat Ministerul britanic al Apărării, conform Agenţiei France-Presse.

VEZI ȘI: Documente secrete din Marea Britanie, găsite într-o stație de autobuz. Informații bombă despre incidentul din Marea Neagră, cu Rusia: Totul a fost planificat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel