Nou atac al urșilor. Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital

Nou atac al urșilor, în Harghita / Foto: Pixabay
Nou atac al urșilor, în Harghita / Foto: Pixabay

Un bărbat de 53 de ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost atacat de un urs în Harghita.

Un bărbat de 53 de ani din Harghita a fost atacat, duminică, de un urs, transmite Realitatea Plus. Incidentul s-a întâmplat în localitatea Căpâlnița. Atacul vine la doar două zile după ce un alt bărbat a fost atacat de un urs în apropierea unei ferme de lângă localitatea Săcel.

„Ursul a atacat din nou la Căpâlnița! Azi, 20 iunie, un bărbat de 53 de ani și câinele acestuia au fost atacați de urs la Căpâlnița, într-o zonă împădurită numită Strung. Bărbatul verifica gardul electric și animalele în timp ce s-a produs atacul. Bărbatul rănit a primit îngrijiri de urgență și apoi a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, fiind supus unei intervenții chirurgicale ce a durat aproximativ o oră”., a anunțat Borboly, scrie Realitatea. net.

Bărbatul ar fi suferit mai multe răni, inclusiv leziuni toracice. El ar fi fost operat de urgență, iar starea sa este acum stabilă.

„Pe suprafața corpului pot fi observate zgârieturi superficiale, posibil că a fost atacat din lateral de urs. Starea pacientului este stabilă. Mulțumesc echipei spitalului pentru intervenția promptă. Sunt necesare acțiuni și măsuri rapide și concrete din partea ministerului.”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

Alt bărbat, atacat de urs în Harghita

Atacul vine la doar două zile după ce un alt bărbat, de 54 de ani,  a fost atacat de un urs în apropierea unei ferme de lângă localitatea Săcel. El a ajuns în stare gravă la spital. O echipă chirurgicală de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, formată din medici de mai multe specialităţi, a efectuat, vineri, o intervenţie complexă pentru salvarea vieţii bărbatului .

Potrivit informaţiilor furnizate într-o conferinţă de presă de medicul specialist de chirurgie toracică Adrian Dobrică, cel care a intrat primul în operaţie pentru salvarea bărbatului, acesta este printre cele mai grave cazuri pe care le-a întâlnit, pacientul fiind supus unei intervenţii complexe de reconstrucţie a peretului toracic. Bărbatul avea leziuni deosebit de grave: "ruptură de perete toracic anterior cu interesarea coastelor, a diafragmei, a părţilor moi şi o leziune complexă de ruptură toracică superioară prin care era deschis şi mediastinul şi pleura, a fost atins şi vârful plămânului stâng şi fracturi costale multiple".

VEZI ȘI: Un urs de 250 de kg a murit după ce a fost lovit de o mașină, în Cluj - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel